Advertentie

Langs de afgrond van Carla Norton.

werd zij door een monster ontvoerd en vier jaar gemarteld in zijn kelder. Nu is ze alweer jaren vrij, maar nog steeds is elke dag een gevecht.
Dan komt een nieuwe zaak in het nieuws. De 13-jarige Tilly is net bevrijd uit handen van een sadistische pedofiel. Als haar ouders Reeve vragen hun dochter bij te staan, ontdekt Reeve dat voor Tilly de Reeve lijkt op het eerste gezicht een normale jonge vrouw van 22 jaar. Maar tien jaar eerder nachtmerrie nog niet voorbij is: het brein achter de ontvoering houdt haar nog steeds in de gaten….

Dr. Lerner vraagt Reeve om met de ouders van Tilly Cavanaugh te praten, hij is gespecialiseerd in het behandelen van slachtoffers als Tilly, maar om haar te beschermen zoeken de ouders een soort van referentie voordat ze hun dochter aan weer een vreemde man bloot gaan stellen. Het klikt tussen de beide meisjes, en algauw weet Reeve het vertrouwen van Tilly voor zich te winnen. Door de gesprekken die ze voeren komt Reeve het één en ander te weten over de dader, niet wie hij is maar wel dat hij niet alleen werkt. Ze gaat zelf op onderzoek uit en komt zonder dat ze het zelf in de gaten heeft wel heel erg dichtbij de waarheid…..

Het begint met een spannende flaptekst die uitnodigt om het verhaal te willen lezen. Het zinderende proloog maakt de lezer nog nieuwsgieriger naar het verhaal. En die nieuwsgierigheid wordt volledig beloond.

Het verhaal wordt geschreven vanuit de slachtoffers en de dader. Dat de dader al heel vroeg in het verhaal wordt vrijgegeven is in het begin misschien een beetje raar maar geeft juist het verhaal meer inhoud. Langzaam wordt de spanning opgevoerd om uiteindelijk tot een geweldig en verrassend plot te komen. De afwikkelingen na de plot werden te snel en te rommelig afgehandeld, daar had nog iets meer aandacht aan geschonken mogen worden.

Al met al een prachtig debuut die voor mij 4 dik verdiende sterren waard is.

Reacties op: Gruwelijk goed debuut!

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijBestel dit luisterboek voor  €14,99 bij

bestellen