Advertentie

Barcelona, 1899 , het jaar van de wereldtentoonstelling.
Daniel Amat is een jonge professor uit Oxford keert na zeven jaar terug naar Barcelona voor de begrafenis van zijn vader. Tijdens zijn aanwezigheid worden er verschillende jonge meisjes vermoord en verminkt aangetroffen. Daniel ontmoet de journalist Bernat Fleixa ,Bernat heeft een informatie voor Daniel en samen besluiten ze op onderzoek uit te gaan naar het antwoord op de vraag is zijn vader nu wel of niet vermoord en wat hebben de moorden en zijn vader gemeen....
Tijdens de zoektocht komen ze in aanraking met een jonge en briljante student Pau Gilbert. Ze gaan op zoek naar het geheim van Vesalius , de grondlegger van de anatomie.
Maar er zijn meer mensen die hier na op zoek zijn en worden behoorlijk tegengewerkt met alle gevolgen van dien.

Het geheim van Vesalius is een mysterieus groot raadsel en dit geld ook voor het boek. Gedurende het verhaal rijzen er vragen op en die worden net als “geheim van Vesalius” netjes opgehelderd .
Zodra je begint te lezen heeft het je verhaal in zijn macht en laat het niet meer los tot je het uit hebt. De karakters zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en worden levensecht neergezet en dat voel je ook tijdens het lezen dat het verhaal leeft.
Spanning is voelbaar en wordt alleen maar meer en sterker na mate het verhaal vordert. Regelmatig wordt je als lezer getrakteerd op nieuwe wendingen in het verhaal zodat je door wilt blijven lezen. Corruptie staat hoog in dit verhaal en ook de rol van de vrouw die ondergeschikt is komt duidelijk naar voren.
Er wordt zeer goed naar een plot gewerkt en door de verschillende wendingen in het verhaal blijf je scherp en wil je nog maar één ding en dat is er achter zien te komen wat is nu het “het geheim van Vesalius “

Het geheim van Vesalius is een roman maar heeft de spanning van een thriller in zich , wat mij betreft is het meer dan zomaar een roman.

Reacties op: Het geheim van Vesalius