Een merkwaardig verhaal is het zeker


Moord.net is een niet alledaags verhaal waarin de 15-jarige Rus Nicolaj Schenizin zich ontwikkelt tot een grote machtwellusteling die geen zee te hoog gaat om zijn doel te bereiken. Hij ontdekt al vrij snel wat de mogelijkheden van internet zijn en hoe die hem kunnen helpen naar zijn einddoel. Nicolaj wil president van Rusland worden en vanuit die positie de rest van de wereld aan zijn grillen onderwerpen.
Daar heeft hij geld voor nodig, zeer veel geld.
Hij rekruteert een aantal jonge IT-specialisten en laat ze via internet geld genereren.
Als dat niet snel genoeg gaat, ontwikkelt hij een duivels plan. Internetbezoekers kunnen een bestelling doen om iemand om het leven te brengen. Hun tegenprestatie is natuurlijk een som geld en het doden van een voor hen onbekend persoon.

Wereldwijd worden honderden mensen vermoord waar geen politiekorps iets mee kan. Tot een internationaal congres verschillende korpsen bij elkaar brengt en er mondiaal wel overeenkomsten zijn.

De kern van Moord.net zijn in feite een aantal korte, op zich zelfstaande verhalen. Met behoorlijk uitgebreide karakters waardoor duidelijk wordt wat hun heeft aangezet tot deze finale stap. Het bindmiddel is internet en de kwade genius erachter, Nicolaj Schenizin.

In ieder geval is het verhaal niet alledaags en ook wel opmerkelijk. Zij het dat in leesclub VI-01 iemand al snel een relatie legde met de ruilmoorden in Strangers on a train, naar een boek van Patricia Highsmith en destijds verfilmd door Hitchcock.
Dus niet zo originele basis maar wel leuk geïntegreerd in de moderne media. Leuk om te lezen maar omdat er eigenlijke geen echte hoofdrolspelers zijn, blijven het in feite losse verhalen onder de paraplu van internet en de internationale politiemacht. Het laatste heel erg weinig maar wel toekomstbepalend!

Reacties op: