Advertentie

Voor de meisjes is een boek vol emoties, spanning en verrassende wendingen.
De proloog zet je meteen al aan het denken, een vleiende chat van een man met een achtjarig meisje, dat kan niet goed gaan. De informatie van de proloog raakt op de achtergrond door de ontwikkelingen daarna.

Het verhaal begint met Kim van Rijn die een pakket in ontvangst neemt dat bestemd is voor haar vriend, Karel van der Zee. Na het openen van het pakket zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn, het pakket bevat een bedreiging naar Karel en haar. Karel blijkt connecties te hebben met de Amsterdamse onderwereld en besluit te getuigen in een zaak waardoor Karel en Kim getuigenbescherming krijgen en ondergebracht zullen worden in een safehouse.

Daarna maken we kennis met de familie Vermeer waar Manfred aan het hoofd staat. Hij is weduwnaar en vader van Anna, Jean en Leonard en trotse opa van Charlotte en Sophie.
Jean, de vader van de meisjes, is gescheiden van Helena.
Leonard is advocaat en getrouwd met Joyce.
Anna, de oudste dochter is alleenstaand en runt een praktijk voor acupunctuur. Ze leeft een teruggetrokken bestaan en draagt sinds haar jeugd een groot geheim met zich mee.
Als Joyce zwanger blijkt te zijn, ondanks dat haar man haar duidelijk te kennen heeft gegeven dat hij absoluut geen kinderen wil, is haar echtgenoot furieus en dwingt om een abortus te plegen.

Het lijkt eerst verwarrend met de vele personage en de onduidelijke verhoudingen tot elkaar maar door de korte hoofdstukken met wisselende perspectieven wordt al snel duidelijk wat de connectie is tussen Karel en Kim en de familie van der Meer.

Het is een heftig en boeiend verhaal met een actueel thema en interessante personages die goed uitgewerkt zijn waardoor je ze allemaal goed leert kennen. Nagelbijtend spannend is het niet maar de spanning wordt op een mooie manier gedoseerd opgevoerd met een verrassend einde.

Reacties op: Heftig verhaal met een actueel thema

102
Voor de meisjes - Heleen van der Kemp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker