Advertentie

Een Duister Pad is het begin van een thrillerserie met borderliner Faye van Laar in de hoofdrol. Faye woont in een "kasteel" met haar familie, zoals ze het zelf noemt. In werkelijkheid woont ze in een psychiatrische inrichting op de Hoge Veluwe met haar medepatienten. Haar vader, Julius van Laar, is er directeur. Deze levert een strijd tegen fabrikant Pharmaco, die het product Seroxat op de markt brengt.
Het boek begint met Steven die op een klif staat, onder invloed van antidepressiva. Het verhaal komt wat traag op gang door de verschillende personages. Onder die personages zit ook Emilie, een nieuwe patient die achtervolgingswaanzin heeft en tevens vriendin van Steven. Ze gelooft niet in de zelfmoord van haar vriend , maar denkt dat hij vermoord is. Faye gelooft haar.
Intussen is ook rechercheur Simon te Bresser op het toneel verschenen, die ook vraagtekens zet bij de dood van Steven. Hij wordt al snel bijgestaan door Faye. Plotseling verdwijnt Emilie en samen gaan ze op zoek naar haar.

Faye is een interessant persoon en Corine heeft haar gedachtewereld mooi beschreven. Zo maakt Faye zelf kruiswoordpuzzels en bezeerd ze zichzelf met elastiekjes om haar pols.
Een Duister Pad is een pageturner. Door de vele wendingen in het verhaal, gaan je gedachten allerlei kanten uit. Een boek dat je met veel plezier leest; de gedachtegang van iemand met borderline; de medicijnen en het gedrag van de personages. Een boek waar je over na gaat denken en even door blijft sluimeren in je hoofd. Ik kijk dan ook zeer uit naar het vervolg.

Reacties op: Een nieuwe thrillerserie

60
Een duister pad - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker