Wanneer je 'De erfenis' van Elisabeth Mollema ziet liggen in een boekhandel, krijg je meteen zin om het verhaal te lezen. De kaft ziet er fleurig uit en de tekst op de achterkant spreekt aan. Het verhaal lijkt alle ingrediënten van een thriller te bevatten. Tijdens de voorlezing van haar moeders testament krijgt Emma van de notaris te horen dat ze nog een halfzus heeft die Lucy heet. Die halfzus zal bovendien de plantenkwekerij erven als de zaak over de kop gaat of Emma overlijdt.
Het verhaal leest meteen vlot weg. De karakters van Emma en Lucy worden goed uitgewerkt. Lucy maakt een negatieve indruk. je krijgt als lezer meteen sympathie voor Emma en je hoopt samen met haar dat ze de kwekerij zal kunnen behouden. Toch kan het verhaal niet alle verwachtingen inlossen. Hier en daar staat er een foutje in. De stijl is soms te eenvoudig en de karaktertekening is wat te zwart-wit. Mollema bouwt zeker een paar verrassende wendingen in, maar sommige gebeurtenissen zijn te voorspelbaar.
'De erfenis' haalt niet het niveau van een literaire thriller, maar de auteur heeft wel een (ont)spannend verhaal zonder gruwelijke toestanden geschreven.

Reacties op: (Ont)spannend verhaal

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bij