Advertentie

Oorspronkelijk had Jens Henrik Jensen (1963, Søvind, Den) een trilogie gepland rond de getraumatiseerde oorlogsveteraan Niels Oxen. Echter "Wolf"is het 4e deel in deze serie.

Niels Oxen is een held van Denemarken en als enige ooit onderscheiden met de hoogste onderscheiding die Denemarken kent voor zijn meervoudige heldhaftige optredens tijdens diverse missies als commando. Maar Niels is ook getraumatiseerd wat zich uit in een Post-traumatische sress stoornis waardoor hij moeite heeft zich in het "normale"leven te handhaven.

Nadat Niels het Danehof imperium ontmaskerd en verslagen heeft (beschreven in de eerdere drie delen) leeft hij een teruggetrokken leven in zijn appartement en kijkt hij ondanks zijn moeilijke relatie uit naar de bezoeken van zijn zoon die hem om het weekend bezoekt . Ondanks dat het niet zijn ambitie is weet voormalig hoofd van de Deense inlichtingendienst Axel Mossman hem te strikken voor een ogenschijnlijk simpele opdracht die grote gevolgen heeft en wederom blijkt er een machtige organisatie op hun pad te komen.Dat de succesformule daarmee wordt doorgezet is zowel fijn als slim., De plot voelt vertrouwd en goed aan. Zoals ook de personage's , Vriendin Margarethe Franck maakt ook weer haar opwachting. Noodzakelijk is het niet maar. het heeft zeker meerwaarde de vorige delen te lezen,

Wolf is spannend, het plot is uitstekend en de schrijfstijl soepel en toegankelijk voor een groot publiek. De vaak wat duistere sfeer die in Scandi thrillers de boventoon voeren is ook bij Jensen aanwezig, mooi zijn ook de toevoegingen van de Deense natuur die je als het ware opzuigen in het boek en je de avonturen van Oxen van dichtbij doen meebeleven.

Wederom een stukje vakwerk, zal mij benieuwen of de avonturen van Oxen nu op zijn.

4 sterren

Reacties op: Danish Dynamite!

101
Wolf - Jens Henrik Jensen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker