Advertentie

Een echtpaar wordt vermoord gevonden in het kleine, slaperige stadje Drake waar nooit iets gebeurt. De moord lijkt iets voor de plaatselijke politie te zijn, maar als blijkt dat de man een militair was en de vrouw connecties had met het Pentagon, komt de zaak in een ander daglicht te staan. Het leger stuurt vanuit de afdeling Criminal Investigative Division John Puller. Assistentie is door de gevoeligheid van de zaak niet mogelijk, dus wordt hij alleen gestuurd. Al snel werkt hij ter plekke samen met rechercheur Sam(antha) Cole die hem ondersteunt.

Het verhaal begint klein, maar wordt gaandeweg steeds groter. Meer en meer brokjes informatie komen boven water die leiden tot verrassende plotwendingen waarbij je als lezer geen idee hebt welke kant het opgaat. Het is knap gedaan, want je blijft in het verhaal getrokken worden. Aan het eind van het verhaal als meer en meer duidelijk wordt, dendert het helemaal als een sneltrein door. Gebeurtenissen volgen elkaar in een razendsnel tempo op en leiden tot een geweldige climax. Mooi!

Met John Puller wordt een nieuwe hoofdpersoon van Baldacci geïntroduceerd. Een interessant personage! Hij werkt het liefst alleen, is tijdens zijn militaire carrière meerdere malen onderscheiden, heeft een broer die voor landverraad is veroordeeld en bijt zich als een terriër vast in een zaak. Dit is een goede kennismaking die naar meer smaakt!

Reacties op: Een nieuwe held!

177
De provocatie - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker