Eline Huls Hebban Recensent

Een mysterieuze ziekte heeft zich vanuit het Belgische Luik verspreid over de rest van de wereld. Deze ziekte, ook wel de Rode Ziekte genoemd, treft alle volwassenen en is uiterst dodelijk. Alleen kinderen blijven nog over.

Een van die kinderen is Anna. Zij woont op Sicilië en nu haar ouders zijn overleden zorgt zij voor haar broertje Astor. Haar moeder heeft haar een schrift nagelaten; een soort handleiding met tips waarvan fragmenten te lezen zijn in het boek. Verder staan ze er helemaal alleen voor. De situatie is echter uitzichtloos en dus gaan ze op weg naar Italië.

Het boek beschrijft deze reis, waarop ze lotgenoten tegenkomen, maar houdt op zodra ze Sicilië verlaten. Of ze in Italië aankomen en of dat daadwerkelijk een verbetering is blijft voor de lezer een onbeantwoorde vraag. Ook komt de lezer weinig te weten over De Rode ziekte. Enkel wat symptomen worden kort beschreven en daarna volgt de onvermijdelijke dood.

Deze roman is erg langdradig geschreven, waardoor het op sommige punten bijna saai wordt. Anna leek een veelbelovende roman, maar valt in werkelijkheid heel erg tegen.

Reacties op: Tegenvaller

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders