Advertentie

Het boek is erg indrukwekkend en aangrijpend. Het boek schetst een helder beeld van de zoektocht, de onvermoeibare kracht om door te blijven zoeken. Het boek is geschreven door Hans Faber de oom van Anne en destijds de woordvoerder van de familie.

Het boek wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht, doordat Hans interviews gehouden heeft met familieleden, vrienden, politiemensen en medewerkers van het Openbaar Ministerie. Daarnaast komt veel info uit zijn eigen aantekeningen en ervaringen.

Het boek bestaat uit drie delen : De vermissing, het afscheid en de nasleep. Deze drie delen zijn per datum beschreven, dus je maakt het dag voor dag mee. Het begint met de dag van haar vermissing, Anne die even haar hoofd wou leeg maken met een drie uur durende fietstocht, af en toe nog berichten versturend tot aan de wel bekende laatste selfie. Een foto die vele Nederlanders op het netvlies gebrand staat. Hierna begint de beschrijving van de zoektocht en het ongekende doorzettingsvermogen van iedereen die er bij betrokken waren.

Deel twee gaat over het afscheid , waarin o.a. wordt teruggekeken op de woorden die de broer en ouders van Anne spraken tijdens de uitvaartdienst.

Deel drie gaat over de nasleep en alles wat daarbij komt kijken, het proberen het een plaatsje te geven ( voor zo ver dat mogelijk is), het oppakken van het leven, de rechtzaak , het spreekrecht van de ouders, het vonnis en het hogerberoep ( boek vermeld dat dat in eind mei zou plaats vinden, maar volgens de laatste berichten is dat nu begin juli.)

Het is een vlot geschreven boek, aangrijpend wat maakt dat je het af en toe toch even weg legt om het allemaal even te laten bezinken en het met de huisgenoten gaat bespreken omdat sommige dingen niet te bevatten/ te begrijpen zijn. Iedere keer kom je weer bij de vraag uit : Hoe kon dit gebeuren? Hoe kunnen er zulke fouten etc in het Nederlandse rechtssysteem zitten?

Daarnaast viel op hoe Anne mensen verbond, familie, vrienden, en totaal vreemden van elkaar. Het was het hartverwarmend te lezen hoeveel steun, hulp en medewerking de familie kreeg met de zoektocht naar Anne.

Het nawoord van Anne’s vader en het onderzoek dat hij zelf deed is bewonderenswaardig. Alleen maar respect.

Een boek dat eigenlijk dat je niet wilt lezen , maar eigenlijk zou iedereen het boek moeten lezen, zeker de instanties en mensen die het land vertegenwoordigen, in de hoop dat ogen open gaan, eigen belang opzij geschoven wordt om zo herhaling te voorkomen. Helaas Anne zal daar niet mee terugkomen….

Reacties op: Aangrijpend

153
Anne - Hans Faber Wim Faber
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker