Advertentie

We kennen Gwenn allemaal van Heel Holland bakt, en wist toen de finale te halen met zijn meesterwerken, want dat waren het toen toch ook al. En nu dan een eerste boek van Gwenn, en hoe kan het ook anders over de moderne franse patisserie.

Het is een stevig ( lekker harde cover) en dik boek boordevol lekkere recepten op het eerste gezicht. Meteen voorin het boek enkele opmerkingen zoals een waarschuwing voor het gebruik van rauwe eieren. Opvallend want dat zie je niet veel of helemaal niet in kook- bak boeken. Wel het vermelden waard. Een uitgebreid voorwoord waardoor je Gwenn wat beter leert kennen.

Het boek begint met de uitleg van de verschillende basisrecepten, alles wordt stap voor stap uitgelegd en ondersteund door duidelijke foto´s. Natuurlijk worden niet alleen de basisrecepten onder de loep genomen, maar ook stap voor stap uitleg over de verschillende meringues, macrons en ga zo maar door.

De bakrecepten zijn onder verdeeld in categorieën, zoals Friandises ( Traktaties) , desserts,cake en taart, Klassiekers en Modern. De recepten hebben een moeilijksheidsgraad van 1 tot 3 en dat wordt bij ieder recept vermeld. Ieder recept wordt ook duidelijk uit gelegd , allemaal heel netjes verzorgd.

Gwenn´s Bakery laat je kennis maken met overheelijke Franse lekkernijen, voor de beginnende bakker tot de gevorderde. Het is een boek waarin ieder die van bakken houdt zijn grensen kan verleggen en zelf meesterwerken kan gaan maken. Al zal dat de nodig oefening vragen. Een boek dat iedere thuis- hobbybakker op zijn kook-bakboekenplank moet hebben.

Reacties op: Franse Patisserie

1
Gwenn´s Bakery - Gwenn Danis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,99
E-book prijsvergelijker