Advertentie

Musch, deel 1 van trilogie over Johan de Wit. Een goed geschiedenis boek, deels waar gebeurd, deels aangvuld met de fantasie van de schrijver. Deze combi maakt dat de vele personages een beetje tot leven komen. Al was het in het begin moeilijk om in het boek te komen, alhoewel het boek werd regelmatig even aan de kant gelegd, het was geen boek om uren achter elkaar in door te lezen, maar in vijf avonden toch gelukt. Het is in roman vorm geschreven wat het lezen als je eenmaal in het verhaal zit makkelijker maakt.

De Auteur bekend van Fokke en Sukke maakt met Musch een sterk debuut. Musch is het eerste deel van een trilogie over Johan de Witt, een van de belangrijkste staatslieden uit de Nederlandse historie.

Musch volgt de trilogie-hoofdpersoon tot die wordt verheven tot raadpensionaris en daarmee tot de machtigste politicus van noordelijk Nederland. Eerder was dat griffier van de Staten-Generaal Cornelis Musch (1593-1650), een volstrekt corrupt man, formeel weinig beduidend, maar achter de schermen trok hij aan alle touwtjes. Tijdens dit ‘bewind’ van Musch is diens schoonvader, dichter/staatsman Jacob Cats raadpensionaris.

Musch is een onderhoudende roman, het is voorzien van kaarten en namenlijsten. Het is gedetailleerd en spannend. De cover van het boek is mooi uitgevoerd, alleen jammer dat van het zilver tijdens het lezen weinig overblijft, er blijft een zwarte cover over.

Reacties op: Stukje geschiedenis

42
Musch - Jean-Marc van Tol
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker