Advertentie

Wat heerlijk als je je verjaardag mag vieren. De luiaard is zich er niet van bewust dat hij jarig is, maar de dieren uit het bos weten dat jarig zijn betekent dat je feest viert. Ieder dier heeft zo zijn eigen opvatting over de manier waarop je dat doet. De een vindt dat dat taartjes snoepen betekent en de ander vindt dat je dat doet door een langzame dans te doen. Maar wat wil de luiaard eigenlijk? Het is al lastig om hem wakker te krijgen om hem de feliciteren, maar alles wat de dieren willen doen met een verjaardag vindt de luiaard maar erg vermoeiend.
Uiteindelijk zien de dieren in dat het voor de luiaard teveel inspanning is om iets te vieren en ze laten hem lekker doen wat hij het allerliefste doet. En dat is slapen. De eekhoorn fluistert hem in het oor dat hij lekker zelf mag weten hoe hij zijn verjaardag viert.
Een heel fijn boek om te lezen, voor te lezen en de illustraties te bekijken, die werkelijk sfeervol zijn. De boodschap in het verhaal kan aanleiding zijn voor een gesprek over respect voor elkaar en de eigen wensen, vriendschap en zorgzaamheid.
Beslist een boek om in de kast te hebben en vaak te lezen en bekijken. Mooie uitvoering.

Reacties op: Mooi kijk-, -lees en voorleesboek.

4
De verjaardag van de luiaard - Caren Peeters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker