Advertentie

Lucas Kent keert na de serie Verwrongen terug in het verhalen van Gevangen. Het is het beste leesbaar als je de Verwrongen-serie gelezen hebt, in ieder geval het 2e deel van de serie Verscheurd. Dit omdat het in het 2e boek gaat over een vliegtuig-ongeluk, in dit boek wordt het vliegtuig-ongeluk verteld door de ogen van Lucas Kent. Kent is de rechterhand van Julian Esguerra en is daarom dus ook nauw betrokken met de Verwrongen-serie.

In Gevangen gaat het over Lucas en Yulia. Yulia is een Oekraïense vrouw die al een paar jaar in Moskou woont, maar er alles aan probeert te doen om haar broertje weer terug te kunnen zien. Ze werkt voor een organisatie die ervoor moet zorgen om Julian Esguerra en zijn crew uit te schakelen. Yulia probeert met behulp van verleiding informatie uit mensen te halen en deze door te spelen aan de hoogste bieder. Zo probeert ze dit ook bij Julian, maar tot haar grote frustratie wordt ze al snel afgewezen door hem. Na een sombere avond staat Lucas voor haar deur met maar één doel: Een nacht hebben met vurige passie, maar daarna de aantrekkelijke, blonde vrouw zo snel mogelijk weer vergeten.

Op zich is het een goed vervolg op de Verwrongen-serie. De schrijfstijl is hetzelfde gebleven, de hoofdpersonen zijn anders, ook al ken je Lucas al wel een klein beetje, en de onderwerpen zijn hetzelfde.

Het boek begint best wel erotisch, praktisch de eerste drie hoofdstukken gaan alleen maar over seks. Daarna verliezen Lucas en Yulia elkaar uit het oog, maar je komt zo wel meer over ze te weten.
Yulia is op de vlucht nadat ze Lucas verraden heeft en Lucas ligt in het ziekenhuis nadat hij het ongeluk gehad heeft. Hierdoor lees je de achtergrondverhalen van beide hoofdpersonen en kom je meer te weten over hun verleden.

Anna Zaires heeft, net zoals eerder, een gedetailleerd boek geschreven. De erotische lading mist hier zeker niet. Wat wel ontbreekt, en dat verwachtte ik al afgaand op haar andere boeken, is de diepgang in het verhaal. Er komen wel enigszins emotie’s aan te pas en het is ook best wel spannend. Maar verder is het eigenlijk een plat en, even grof gezegd, een oversekst boek. Mocht je de Verwrongen-serie een goed boek vinden dan is dit boek, mede door de weinig bladzijdes, zeker wel een aanrader.

Reacties op: Het werkelijke verhaal achter Lucas Kent van de Verwrongen-serie

22
Gevangen - Anna Zaires
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker