Advertentie

Monroe zit tot in haar nek in de schulden. De ziekenhuiskosten van haar inmiddels overleden moeder zijn nog niet afbetaald en een enorme studielening zorgen ervoor dat ze krap bij kas zit. Overwerken en budgetteren zorgen voor haar voor het niet gewenste resultaat. Pas als ze de wanhoop nabij is krijgt ze een gerucht te horen: De Pruimpjesdief. Een man die voor een groot geldbedrag met maagden naar bed gaat.

Slate Remington is een slimme, knappe miljonair. Hij heeft, samen met zijn broer, na het overlijden van zijn vader het familiebedrijf geërfd en omgetoverd tot een imperium. Na een stuk gelopen relatie van zo’n vijf jaar geleden heeft hij gezworen geen vaste relatie meer aan te gaan. Sindsdien deelt hij het bed alleen nog maar met maagden. Hun strakheid, hun tranen en hun bloed zorgen ervoor dat hij opgewonden raakt. Hij wilt dat vrouwen nooit meer hun eerste keer gaan vergeten, en die eerste keer is met hem.
Zal Monroe het aanbod van De Pruimpjesdief aannemen en zo een deel van haar schulden aflossen? Of komt er meer kijken dan alleen maar, eenmalige vurige passie?


Victoria Quinn heeft met deze serie een veilige weg ingeslagen: de Pruimpjesserie lijkt ontzettend veel op de serie Zwart Glas. Haar schrijfstijl is natuurlijk hetzelfde gebleven, de grofheid is in elk hoofdstuk terug te vinden. De beschrijving van het ontmaagden en de kick van het ontmaagden overheerst het boek heel erg. Geen wonder dus dat het een erotiek boek is.
Op zich is het geen saai boek, naast de erotische scenes zit er ook nog wel een verhaal achter: de schulden van Monroe en de relatieproblemen van Slate zijn niet heel erg diepzinnig, maar zorgen er in ieder geval voor dat het geen plat aftreksel is.

Waar je je als lezer wel aan kan ergeren is de slechte vertaling van de serie. Hartwick Publishing, de uitgever, heeft weer ontzettend zijn best gedaan om alles snel te kunnen vertalen en het snel internationaal op de markt te kunnen brengen. Dit heeft, net zoals bij andere boeken van Hartwick Publishing, best wel wat gevolgen gehad op de kwaliteit van het verhaal. De eerste, en grootste fout van het boek is de cover: Oorspronkelijk heet het boek Cherry popper, dat verklaard de afbeelding van de kers. Maar de uitgever heeft kers veranderd in pruim, jammer genoeg hebben ze nog wel dezelfde cover gehouden.
Daarnaast zijn er nog woorden die nog een paar letters missen en nog wat grammaticale fouten.
Dat is echt een gemiste kans voor zowel Victoria Quinn als voor de uitgever.

Quinn, schrijfster van de Zwart Glas serie en De Baas serie, heeft in deze serie zichzelf niet echt overtroffen. Het is een makkelijk te lezen boek, als je van veel erotiek houdt. De gevoelens van zowel Monroe als van Slate spatten er niet echt vanaf.
Commercieel gezien heeft Quinn een serie van twee boeken gemaakt, dit had makkelijk in één boek kunnen passen. Maar agh, dat is natuurlijk een slimme truc voor een schrijfster en uitgever. Mocht je fan zijn van de andere series van haar dan is dit ook nog wel aan te bevelen, maar mocht je nog geen boeken van haar gelezen hebben, dan snap ik best dat dit je eerste, en waarschijnlijk ook laatste boek is van Quinn die je zal gaan lezen.

Reacties op: Schulden & relatieproblemen zorgen voor een pruim (of kers)

9
Pruim - Victoria Quinn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker