Advertentie

Het verhaal van Cage gaat verder in Zolang het duurt. Nadat Cage Willow genoeg vertrouwen heeft gegeven om verder te gaan met Marcus is hij het spoor een klein beetje bijster. Hij wordt gearresteerd wegens dronkenschap op de weg en dreigt zijn sportbeurs kwijt te raken. Echter krijgt hij van zijn coach nog één kans om deel te nemen aan het honkbalseizoen, Cage moet in de zomer op de boerderij van Wilson, de broer van de coach, gaan werken. Daar waar geen bloedmooie meiden met enorme neptieten zijn en waar de kroegen niet tot ‘s avonds laat nog open zijn, moet hij zich kunnen vermaken. Wat Cage echter niet verwacht is dat de ijskoude Eva, de dochter van de boer, zijn leven zo erg op z’n kop kan zetten.

Eva zit, na anderhalf jaar, nog steeds in een rouwproces. Haar voormalige vriend en verloofde Josh is omgekomen in Bagdad. Haar buurjongen en tevens Josh’s tweelingbroer Jeremy is haar anker in het proces. Hij heeft vlak na de dood van Josh alles uit zijn handen laten vallen om Eva te troosten, maar na anderhalf jaar probeert hij toch echt wel verder te gaan met zijn leven en het rouwproces van Eva te beëindigen. Zal Eva verder kunnen gaan met haar leven? En zal ze tegen de charmes van Cage blijven vechten of gaat het ijslaagje om haar hart dan toch smelten?


Het begin is best wel pijnlijk, je leest over de begrafenis van Jeremy. Over de brief die hij geschreven heeft en de beloftes die hij gemaakt heeft. Algauw kom je in de tegenwoordige tijd, de eerste ontmoeting tussen Cage, Eva en Jeremy. De gemene, sarcastische Eva laat duidelijk zien dat zij niet gediend is op de manier waarop Cage haar aanspreekt. Hij zag het leven als één grote grap en zou zonder twijfel alle meiden om zijn vingers winden. Jeremy probeert haar een beetje te bedaren en helpt zowel Eva als Cage een klein handje mee.

Net zoals de voorgaande boeken uit serie Sea Breeze gaan we weer uitgebreid kennis maken met allebei de hoofdpersonen. Cage is blij voor Willow, die verloofd is met Marcus. Echt liefdesverdriet heeft hij hier niet aan overgehouden, hij weet dat hij altijd om Willow zal geven op een andere manier dan dat zijn oorspronkelijke idee, met Willow gaan trouwen, bedoelt zou zijn. Willow komt, begrijpelijk, mooi terug in het verhaal om Cage’s morele steun te zijn op het, volgens Cage, oersaaie platteland.
Ook de vrienden van Cage en Marcus komen eventjes in het verhaal voor. Het rustige leven op het platteland wordt weerspiegeld met het uitgaansleven van de mannen in Sea Breeze. Heel kort komt zelfs de dronken Amanda in het boek voor. Waarom dat is wordt niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk heeft dit te maken met het volgende deel Alleen voor nu. Het is zeker niet storend, eerder een beetje komisch en het zorgt ervoor dat je het volgende boek, ondanks dat je haar scene snel vergeten zal zijn, gelijk erachteraan wil lezen.

Abbi Glines heeft twee mooie en sterke hoofdpersonen neergezet. Eén die na het verlies van haar dierbare haar leven weer op probeert te pakken. En één die na een losbandig leven ineens een echte heer wilt zijn tegenover ‘zijn meisje’.

Zolang het duurt is zeker een mooi verhaal over de medelijden die gedeeld wordt bij de dood van een geliefde. Over de drempel die je over moet gaan om verder te kunnen leven en over het vinden van een volgende liefde.

Reacties op: Liefde vinden na de dood

85
Zolang het duurt - Abbi Glines
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker