Advertentie

Dit boek speelt zich af in 1928 in Berlijn, een roerige tijd na de Eerste Wereldoorlog waarbij de opkomst van het Nazisme duidelijk te merken is.
Er heerst een negatief Joods sentiment, de naweeën van de vorige oorlog zijn duidelijk te herkennen en te zien in het Berlijnse straat beeld.

De hoofdpersoon in dit boek, Bernie Gunther is een trotse , maar ook cynische inwoner van het vooroorlogse Berlijn.
Hij werkt op de afdeling Zeden van de politie, als hij door de chef van de Kripo, de Joodse Bernard Weiss, wordt gevraagd om over te stappen naar de “Mordkommision”.
Hij krijgt een plaats aangeboden in de zogenaamde moordwagen, van daaruit doet men onderzoek naar een aantal bijzondere moorden die zijn gepleegd op prostituees. De moordenaar heeft zijn slachtoffers op brute wijze omgebracht en vervolgens een soort handtekening nagelaten.
Bernie neemt de uitdaging aan en gaat op een bijzondere manier te werk om deze moorden op te lossen.
De laatste van de vrouwen die wordt vermoord is de dochter van een bekende uit de Berlijnse onderwereld, Eva Angerstein. Haar vader zweert dat hij de dader gaat vinden en gaat op onconventionele manier te werk om dit voor elkaar te krijgen.
Ondertussen wordt Berlijn opgeschrikt door een serie moorden op oorlogsinvaliden die in een zogenaamde “Kreupelkar” op straat bedelen om in hun onderhoud te voorzien.
Wie is dr. Gnadeschuss ?, is dit werkelijk de moordenaar ? Wat beweegt hem? , het zijn intrigerende vragen waarvan je het antwoord leest in deze prachtige thriller !

Hoewel het boek eigenlijk het laatste deel is in een serie, vind ik dat je het kunt lezen zonder de voorgaande boeken te kennen.
Het is een thriller die je niet zomaar weglegt, het blijft spannend tot en met de laatste zin.

Reacties op: Spannend tot en met de laatste zin

27
Metropolis - Philip Kerr
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker