Advertentie
    Guy Doms Hebban Recensent

Kleine jongens worden grote mannen; echte mannen.
Een van die brave (?) heren, Chris, staat op het punt voor de tweede keer in het huwelijksbootje stappen. Uiteraard moet hij eerst nog afscheid nemen van zijn vrijgezellenleven, samen met zijn vrienden. Moet kunnen, toch? Ze zijn met zeven, waarbij elk afzonderlijk individu helemaal anders is dan de andere kameraden. Het feestje vindt plaats in een uitnodigend decor, ideale situatie om samen een keer stevig uit de bol te gaan. De festiviteiten krijgen hier en daar een bittere wending.

“Waren de uitvinders van de veiligheidsspeld, de wasknijper, de fiets of van het vliegtuig gelukkige echtgenoten? Ze staan er niet om bekend. De denkers, de filosofen; zit er het prototype van de gelukkige echtgenoot tussen?”

Je hoeft er niet aan te twijfelen, Rob Bakker is een echte man die een flinke lading maturiteit, levenservaring, op zak heeft. Kundig brengt hij zeven protagonisten bij elkaar; het zijn allemaal totaal van elkaar tegengestelde karakters. Breng die samen en je krijgt vuurwerk! Gebeurt ook in de roman ‘Echtgenoten, echte mannen’. Zonder te willen spoileren, maar de ondertitel ‘7 mannen, 1 vrouw, 1 huwelijk’ zet je wellicht al aan het nadenken. Vooral over die ene vrouw, bestaat die werkelijk?
De heren - de jagers, of zijn het haantjes - zijn de grote sterren in dit amusante verhaal; echt uit het leven gegrepen. Met een ernstige ondertoon, dat valt niet te ontkennen. Onverwacht eist de eerste vrouw van Chris, die niet met naam wordt genoemd, een centrale rol op. Dit is eveneens het geval met een overleden vriend.

“Chris gaat tegen een code van de echtgenoten in. De code die gebiedt dat bij de scheiding de eerste vrouw van een man een vergissing heet. Bij zijn tweede vrouw is de echtgenoot vergeten wat de goede redenen waren om het met de eerste ooit te proberen.”

Een onvervalste roman voor mannen, hoor ik je al mompelen. Neen, ook de vrouwelijke lezers kunnen hier heel wat opsteken over mannenvriendschappen. Lees en geniet van de bijzonder toegankelijke taal en stijl van Bakker. Zijn humor werkt aanstekelijk. De korte hoofdstukken dwingen je om verder te blijven lezen.
Verwacht geen aangehouden nagelbijtende spanning, of een heel diep gravende psychologische uitwerking.
Dit originele boek toont aan hoe allerhande types van mannen denken en doen.
Jammer dat het niet zo lange verhaal toch ietwat overladen is. Te veel van het goede, dus.
‘Echtgenoten, echte mannen’ lezen zorgt voor pure ontspanning, een brede glimlach en authentiek leesplezier.

Reacties op: Pure ontspanning, brede glimlach en authentiek leesplezier

14
Echtgenoten, echte mannen - Rob Bakker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,90 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker