Advertentie

In “Björn en de wijde wereld” staan weer zes nieuwe verhaaltjes met in de hoofdrol de lieve beer Björn. Hij wordt wakker uit zijn winterslaap en ziet zijn vrienden weer terug. Hij doet weer wat hij altijd doet, zitten, een briesje voelen, geen extreme dingen en alles rustig aan, maar toch is hij een blije beer. In dit boek staan de volgende verhalen: wakker worden, telefoon, picknick, de uitnodiging, bus 43 en de brief. Dit keer trekken Björn en zijn vriendje de wijde wereld in.

Björn en de wijde wereld is echt een boekje in de categorie, je hoeft het niet te overdrijven om leuk te zijn, Less is more. Verhaaltjes met een rustige uitstraling. Illustraties in de vorm van zwarte pen schetsen. Meer heeft dit boekje ook niet nodig, het is leuk zoals het is. Een mintgroen cover gele pagina’s en gewoon een enorme leuke beer met zijn vrienden die kleine avonturen beleven. Deze verhaaltjes zijn ideaal om voor te lezen voor het slapen gaan. Heb je na één verhaaltje nog niet genoeg? Lees je er gewoon twee, of drie, of vier.. of gewoon allemaal! Eenmaal begonnen, lees je ze allemaal zo weg.

Kinderen zullen smullen van de leuke en grappige verhaaltjes over deze lieve beer. En zelf sluit je Björn en zijn vriendjes ook gewoon in je hart. De illustraties zijn heel simpel, maar toch versterkt het de tekst op een mooie manier. Eenvoudig en simpel is dit boekje zeker, maar dat is dan ook meteen de kracht. Het zijn zes uiteenlopende verhaaltjes, met verschillende onderwerpen. Zo gaan ze met de bus, vinden ze een telefoon en krijgt Björn een brief. Ze zijn lekker luchtig en vlot geschreven door auteur Delphine Perret. Erg fijn ook voor kinderen die niet zo’n grote concentratie boog hebben en niet graag lang stil zitten. Daarnaast is het in makkelijke taal geschreven, zonder moeilijke woorden. Daardoor is dit boekje ook geschikt voor de allerkleinste.

Björn en de wijde wereld is ook voor op de peuterspeelzaal of voor in de kleuterklas een erg leuk boekje om te gebruiken. Zo kun je het als juf/meeste voorlezen in de kring en vervolgens de kinderen vragen stellen aan de hand van de verhaaltjes. Er zullen zeker leuke gesprekken ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld vragen bij het verhaaltje over de bus, of kinderen weleens met de bus zijn geweest of misschien wel met andere vervoersmiddelen? En bij het verhaaltje waarin Björn een brief ontvangt kun je vragen of de kinderen weleens post ontvangen of misschien zelf weleens post sturen. Je kunt er echt alle kanten mee uit.

Kortom, ga Björn en de wijde wereld gewoon lezen/proberen of leen hem eens bij de bibliotheek. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Het is echt een aanrader. Eerder verscheen van auteur Delphine Perret ook al het boekje Björn, zes berenverhalen.

Reacties op: Zes leuke nieuw verhalen over Björn!

1
Björn trekt de wijde wereld in - Delphine Perret
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker