Advertentie

In dit leuke geïllustreerde boek van Laura Ellen Anderson volgen we Emilia Hoektand, haar huisdier pompoen pulpje en vrienden Floor en Heintje. Samen beleven ze een spannend en afschuwelijk avontuur. Als de verwende prins van Nocturnië Pulpje gevangenneemt, moet Emilia een gewaagde reddingsoperatie ondernemen. Maar de dingen in het koninkrijk van de duisternis zijn misschien niet allemaal wat ze lijken.

Emilia is een heel stoer en tegelijkertijd ook een heel lief meisje. Ze doet alles voor haar vrienden en is geen voorstander van onrecht. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Emilia. Doordat je leest wat ze denkt en voelt kun je je goed in haar persoon inleven. Je hebt echt met haar te doen als de prins haar geliefde huisdier pompoen Pulpje mee neemt naar zijn kasteel. En natuurlijk hoop je dat het haar lukt om Pulpje te redden. Het is geen verhaal met zwaar en heftig onderwerpen, maar gewoon een heel vermakelijk en leuk verhaal over hoofdzakelijk vriendschap.

De schrijfstijl van Laura Ellen Anderson is ontzettend fijn, vlot en enorm grappig. Je vliegt door de pagina’s heen en voor je het weet is het boek uit! Het verhaal staat vol grappige stukjes en woorden, zoals bijvoorbeeld “tandtastisch”. Je kunt dit boek samen lezen met kinderen, voorlezen, maar de wat oudere kinderen kunnen dit boekje ook prima zelf lezen. De taal is makkelijk te begrijpen. Het is geen boekje vol met alleen maar tekst er is ook heel veel te bekijken.

De illustraties zijn echt fantastisch. Het hele boek staat er vol mee. De ene keer bedekken de illustraties de gehele pagina en de andere keer is het een wat kleinere. De vormgeving is absoluut om door een ringetje te halen. Ook met de tekst hebben ze leuke dingen uitgehaald, soms is hij extra groot, soms dik gedrukt en dan weer schuin over de pagina. Dat hebben ze ontzettend leuk gedaan, het maakt absoluut de leeservaring vele malen leuker.

Het draait in “Emilia Hoektand” vooral om vriendschap. Elkaar helpen en steunen, er zijn voor elkaar. Het bibberbal is ook erg leuk bedacht. Er zitten best nog wel wat onverwachte en verrassende elementen in door het verhaal heen. Als je dit eerste boekje over Emilia gelezen hebt, wil je absoluut de vervolg delen ook lezen. Inmiddels zijn er drie delen uit en het vierde deel verschijnt ergens dit najaar. De boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Reacties op: Een afschuwelijk grappig avontuur!

8
Emilia Hoektand en het Bibberbal -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,40
E-book prijsvergelijker