Advertentie

In dit nieuw verhaal brengt Geronimo een bezoek aan het donkere gangenstelsel dat onder de Botanische Tuin van Rakford is ondekt. Maar Geronimo zou Geronimo niet zijn als hij niet op wonderbaarlijke wijze terecht komt in een nieuw avontuur. Hij bezoekt de fabelachtige riddertijd, waar hij een eeuwenoude schatkaart vindt. Dapper gaat hij op zoek naar de schat, daarvoor moet hij de zwarte wirwarrige wouden doorkruisen en vervelende en onaardige vijanden te slim af zijn. Gelukkig krijgt hij hulp van de fabelfantastische ridders van de Orde van der Salamanders.

Wat zijn de verhalen van Geronimo toch altijd fantastisch leuk! Ze zijn altijd zo herkenbaar en mega tof in elkaar gezet. In dit verhaal neemt Geronimo je mee naar de riddertijd. Tijdens zijn spannende avontuur op zoek naar de enige echte Gouden Gjetmieseost (wat dat is? Als je dat wil weten, dan zal je echt dit verhaal zelf moeten lezen). Naast het avontuur dat Geronimo beleeft, leer je tijdens het lezen allemaal woorden en gebruiken uit deze tijd, hoe leuk! Van kleding tot muziek en ga zo maar door.

Geronimo is natuurlijk altijd erg grappig, omdat hij vaak een beetje onhandig is en dingen vergeet. Ook dit verhaal zit weer vol met humor en ook komen er weer de meest hilarische woorden voorbij. Het verhaal leest ontzettend vlot weg en voor je het weet is ook dit nieuwe avontuur alweer uit. De hoofdstukken zijn lekker kort, wat altijd erg fijn is. Dit boek is zowel voor kinderen die gek zijn op lezen, als voor kinderen die minder graag lezen geschikt. Door de leuke illustraties en de apart vormgeving trekt dit boek enorm de aandacht. Verschillende lettertypes, verschillende maten en vormen, verschillende kleuren, je kunt het zo gek niet verzinnen maar het is allemaal in dit boek verwerkt. De binnenkant toont enorm druk en hysterische, maar het is oh zo leuk! Kinderen zullen ervan smullen.

De boeken van Geronimo zijn ideaal om kinderen aan het lezen te krijgen. Doordat het boek niet vol staat met ellelange saaie teksten maar er ook genoeg te bekijken en te zien is, trekt dit zeker de aandacht. Kinderen die een minder lange concentratieboog hebben kunnen dit boek na elk hoofdstuk even aan de kant leggen en het op een later tijdstip weer opnieuw oppakken. Het verhaal is heel erg duidelijk en goed te begrijpen. Als er dingen meer uitleg nodig hebben staat er een * bij en dan staat er vervolgens onderaan de pagina nog extra uitleg.

In "het toverslot" vind je tussen het verhaal door ook nog wat leuke interactieve opdrachten, die even een pauze geven van het lezen. Zoals bijvoorbeeld: een zoekopdracht of een doolhof. Er zijn ondertussen al ontzettend veel verhalen van Geronimo verschenen en hopelijk komen er nog vele meer, want elke nieuw verhaal is weer gegarandeerd genieten!

Wil je na het lezen van “het toverslot” nog meer weten over de fabelachtige riddertijd, dan kun je ook nog kijken op www.geronimostilton.com

Reacties op: Geronimo is gewoon altijd LEUK!

1
Het Toverslot (81) - Geronimo Stilton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,95
E-book prijsvergelijker