Advertentie

“Verkikkerd & verliefd” is een lekker groot formaat boek. De hoofdpersonen in dit boek zijn dieren die elkaar hun hele leven trouw blijven of die bijzondere manieren hebben om het hart van hun toekomstige partner te veroveren. Een leuk informatief boek met weetjes en feitjes over de liefde, die je echt wilt weten. Iedereen wil toch weten welke dieren echte knuffeldieren zijn en welke vissen hun partner vinden via zelfgemaakte kunst?

Doordat dit boek een lekker grote formaat (A3) heeft, zijn de illustraties natuurlijk ook extra groot en opvallend. Het staat dan ook vol met prachtige, kleurrijke en realistische illustraties van verschillende dieren. Van gibbons tot kogelvissen en van bevers tot dwergpapegaaien. Het is een hele uiteenlopende selectie. Alle betreffende dieren hebben leuke feitjes en weetjes over de liefde. Iedereen leest natuurlijk graag over de liefde, maar in de dierenwereld is dit allemaal nog net iets spectaculairder. Het is ook echt wel nieuwe informatie, je zult zeker nieuwe en grappige dingen leren.

“Verkikkerd en verliefd” is absoluut een aanrader voor jong en oud. Elke natuur- en dierenliefhebber kan hiermee zijn of haar hart ophalen. De vormgeving van de tekst is ook heel erg leuk gedaan. Het lettertype leest fijn weg en soms zijn er bepaalde stukjes groter of schuin gedrukt. Dat geeft het boek toch net weer iets extra’s. Daarnaast zijn er ook echt voorbeelden in illustratie vorm. Zo heb je bijvoorbeeld een stukje over een hagedis, die zijn prachtige gekleurde vleugels in de richting van het vrouwtje spreidt. Dan staat er dus ook stap voor stap met bijbehorende illustraties, hoe dit in zijn werk gaat en hoe hij veranderd. Dat maakt het boek ook meteen een stuk aantrekkelijker voor kinderen.

Het boek staat niet bomvol tekst. Naast de korte stukjes tekst is er vooral heel veel te bekijken. Daardoor in dit boek ook erg leuk om in de bovenbouw in de klas te hebben liggen. Kinderen hebben er geen grote concentratie boog voor nodig. Daarnaast zijn de meeste kinderen wel fan van alles wat met dieren te maken heeft en op deze manier leren ze er dus ook nog eens iets van. Ik zeg een win-win situatie! Je vindt in dit boek maar liefst zeventien verschillende verhalen over ware liefde.

Reacties op: Ware liefde in de dierenwereld!

1
Verkikkerd & Verliefd - Valter Grott
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker