Advertentie

Misdaad in Marseille bevat 3 misdaadromans, die eventueel los van elkaar gelezen kunnen worden. Maar achter elkaar, in de juiste volgorde, is wel zo leuk.
De boeken geven een goed beeld van de problemen waar het Zuid-Frankrijk en vooral Marseille, van de jaren '90 van de vorige eeuw mee kampte (en die nog steeds actueel zijn). Het geeft een beeld van de stad waar je niet erg vrolijk van wordt. Wel zijn de boeken boeiend en redelijk goed geschreven.
Ook de personages zijn beter uitgewerkt dan in de gemiddelde misdaadroman.
De hoofdpersoon (ex) politieman Fabio Montale, houdt zich, ondanks alle ellende staande in het leven. Hij geniet van zijn strandhuis, vissen en lekker eten en drinken, wat hem sympathiek maakt.
In het eerste boek, Chaos, wil Fabio erachter komen wie zijn jeugdvriend Ugo heeft laten vermoorden en komt hij in aanraking met de Zuid-Franse maffia. Ook verdwijnt er een jonge vrouw van Noord-Afrikaanse herkomst. Fabio zoekt uit wat deze zaken met elkaar te maken hebben.
In het tweede boek, Chourmo, is een neefje van Fabio verdwenen. Tijdens het onderzoek stuit Fabrio op extreems rechts, religieus fundamentalisme en wederom de maffia. In Solea is een vriendin van Fabio die onderzoek doet naar de Zuid-Franse maffia in grote problemen gekomen. De maffia heeft ook Fabio in de tang. Veel personages uit het eerste boek, komen in de volgende delen weer terug. Dat maakt het leuker om ze achter elkaar te lezen. Je volgt het elven van Fabio een beetje en ook het leven in Marseille en de ontwikkelingen daar. Ik heb de boeken met veel plezier gelezen. Ze lezen vrij vlot weg. Prima leesvoer voor na een drukke werkdag.

Reacties op: Recensie Misdaad in Marseille