Wie heeft er niet al eens bij zichzelf gedacht….. als ik de kans kreeg om het nog eens over te doen zou ik het deze keer wel anders aanpakken.
Margot, de op 40 jarige leeftijd overleden Margot, krijgt die kans! Ze wordt na haar dood beschermengel Ruth. Ze zal door een collega-engel ingewijd worden in het reilen en zeilen van het leven als beschermengel. Het wordt nog ingrijpender als blijkt dat ze beschermengel wordt over haarzelf, dus over Margot. Zal ze als beschermengel Ruth het tij op sommige ogenblikken kunnen keren, zal ze bestand zijn tegen de verzoekingen van demonen. Dit zal blijken uit de levenslessen die zij als Margot zal ontvangen en die haar persoonlijkheid zullen vormen.
“Dagboek van een beschermengel” is een aangrijpend en meeslepend verhaal, overgoten met een laagje humor. De schrijfster heeft een vlotte pen, het verhaal heeft een aardig tempo en kent goed verwoorde en weergegeven personages.
En ,neen , je moet echt niet in engelen geloven om van dit sprookje voor volwassenen te kunnen genieten en er een levensles uit te trekken.

Reacties op: Recensie Dagboek van een beschermengel