Advertentie

Twee jaar geleden verscheen de debuutroman “De kleur van de sterren” van Eveline Vanhaverbeke. Ik was helemaal verkocht voor haar toegankelijke en vlotte schrijfstijl. Met “De kleur van de sterren” schreef ze een historisch verhaal met veel aandacht voor kunst en literatuur. Het was dus uitkijken naar een nieuwe roman van deze schrijfster. Een kleine maand geleden was het dan zover. Met het verschijnen van de roman”De verborgen prelude” kwam aan het wachten een einde. Maar nu moest de schrijfster nog mijn hooggespannen verwachtingen kunnen inlossen.
Als Romi haar tiende verjaardag viert spreekt haar vader haar zeer ernstig toe. Romi wil liever snel buiten gaan spelen en belooft haar vader dan ook vlug dat ,als de dag komt waarop ze ontgoocheld zal worden in één of meerde familieleden, ze steeds zal blijven geloven dat er ook nog mensen zullen zijn die om haar geven…
In de herfst van 1838 leert de tienjarige Solange de componist Frédéric Chopin kennen. Hij is de nieuwste minnaar van haar moeder, de schrijfster Georges Sand.
Op haar 20ste levensjaar verbreekt Romi de afspraak met haar grootmoeder , Adeline Deweer, om nimmer of nooit de op zolder bewaarde koffer met partituren te openen. Groot is haar verbazing als ze in de bewuste koffer een partituur aantreft waarvan alleen de rechterhand is uitgeschreven. De partituur heeft de vermelding dat het om een prelude gaat …..Voor Adeline. Van Frédéric Chopin, voor altijd de jouwe. Daar wil Romi het fijne van weten,…, kende haar oma Chopin, waar is de uitgeschreven linkerhand van de partituur gebleven, heeft dit te maken met de breuk tussen haar oma en haar identieke tweelingzuster Amandine. Romi gaat op zoek en langzaamaan vallen alle puzzelstukjes samen en krijgt Romi op al haar vragen een antwoord.
Op een klare, duidelijke en boeiende manier neemt de schrijfster je als lezer mee op deze zoektocht naar “De verborgen prelude”. Om en om krijg je zicht op het verhaal doordat de schrijfster afwisselend Romi en dan weer Solange aan het woord laat. De schrijfster slaagt er ook mooi in om de diverse personages een stem, een gezicht te geven. Je krijgt een duidelijk beeld van de karakters van vooral Georges Sand, Solange en Chopin. Als lezer neemt ze je mee naar het Parijs van 1898, het Mallorca van 1838, ze heeft niets aan het toeval overgelaten. Het moet gezegd er is een degelijke research aan dit werk voorafgegaan. Ook met deze roman heeft ze mijn hooggespannen verwachtingen kunnen invullen. Ik heb andermaal genoten en kijk weer uit naar nieuw werk van haar. Neem het van mij aan een schrijfster om te blijven volgen, Eveline Vanhaverbeke !

Reacties op: Recensie De verborgen prelude

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders