“Mijn grootste ambitie met Haantjes is een extreem vermakelijk en makkelijk leesbaar boek te produceren”, zegt schrijver Kluun in een interview met journalist Dirk Koppes in de Pers naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwste roman “Haantjes”.
Haantjes gaat over de heteroseksuele bedrijfsleiders Stijn en Frenk van het Amsterdamse marketingbureau, Merk in uitvoering. Samen hebben ze een tijdje terug dit bureau uit de grond gestampt nadat ze beslisten de loonlijst van hun vroegere werkgever te verlaten om als “duo” het grote geld te gaan verdienen! Ondanks alle mooie plannen, praatjes, strategieën komt het bureau niet echt van de grond. Maar dan is er plots het grote idee, het gat in de markt ! Neen, niet iets dat ze zelf hebben bedacht maar een idee hun aangebracht door model, homo Charles. Zij mogen mits deelname in het werkingskapitaal zijn kip met de gouden eieren- via nog te ontwerpen artikelen -verkopen op de Gay Games in Amsterdam. Ze gaan petten, t-shirts, fluitjes verkopen die gemaakt zijn naar de kleuren van de landsvlaggen waarvan de rode kleur vervangen wordt door het o zo geliefde roze in gay-kringen!!! Het zogenaamde gat in de markt blijkt al gauw het gat in hun eigen portemonnee te worden. Maar opgeven , toegeven dat ze zich vergist hebben komt niet voor in hun vocabulaire!
Het verhaal is voorspelbaar en alle homoclichés passeren de revue, als lezer zal je zeker meerdere malen een glimlach op je gezicht krijgen bij het lezen van de diverse dialogen en beschrijvingen. Alzo is de grote ambitie van Kluun met deze roman grotendeels realiteit geworden afgezien dan van het woordje “extreem”!!!

Reacties op: Recensie Haantjes

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €9,99 bij

bestellen