Advertentie

Een van Kristina Ohlssons beste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Alex Recht en Frederika Bergman spelen weer een grote rol in het boek en Eden Lundell, hoofd van de geheime dienst speelt ook een grote rol in dit boek. Eden is een heel ander persoonlijkheid met ook zo haar geheimen en problemen.

Stockholm wordt opgeschrikt door 4 bommeldingen. De anonieme beller vermeldt dat de bommen kort na elkaar zullen ontploffen. Met spoed worden een winkelcentrum, de regeringsgebouwen, het centraal station en de Koninklijke Bibliotheek ontruimd. Alex Recht gaat dit onderzoeken met Frederika, zij wertk niet meer bij de politie, zij heeft een andere functie bij het Ministerie van Justitie en zij richt zich op de zaak Zakaria Khelifi een verdachte terrorist die uitgezet gaat worden.

Als iedereen opgelucht ademhaalt doet zich een ander probleem voor. Een boeing 747 met de piloten Karim Sassi en Erik Recht. De bestemming is New York Dan wordt er melding gemaakt dat er een brief op het toilet is gevonden. Hierin staat dat een terroristische organisatie dreigt met een aanslag op dit vliegtuig als haar eisen niet worden ingewilligd. De eisen van de kapers zijn tweeledig en gericht aan de Amerikaanse en de Zweedse regering. Een Amerikaanse gevangenis in Afghanistan, Tennyson Cottage, moet per direct gesloten worden, en de uitwijzing van de terrorist Zakaria Khelifi moet onmiddellijk worden ingetrokken.

Een race tegen de klok begint. De brandstof dreigt op te raken en gaat het Karim Sassi lukken om zijn hoofd koel te houden en veilig te landen? Of ligt dit niet zo eenvoudig?

Kristina Ohlsson laat je als lezer op het puntje van je stoel zitten. Dit verhaal speelt zich nog in geen etmaal af. Stukje voor stukje kom je achter de waarheid. Alles wordt weer langzaam en goed gereconstrueerd. Een aanrader

Reacties op: Grandioos!