Advertentie

De Zee Zien, een Young-adult, vertelt het verhaal van Kees, Jan en Marijke. Jan en Marijke zijn een tweeling. Kees is verliefd op Marijke.


Het verhaal speelt zich af in twee tijden: 1959 en 1997. Het is 1959: De stoere Jan en de schuchtere Kees raken ‘ongewild’ bevriend met elkaar. Ze doen alles wat vrienden horen te doen: boksen, bij elkaar eten. Jan heeft een vreemde wens: de schoorsteenpijp op klimmen met zijn tweeën. Jan klimt heel hoog, veel hoger dan de angstige Kees kan klimmen. Kees bedenkt zich en gaan weer terug. Jan komt ten val en is op slag dood. Kees weet niet zo goed wat hij moet doen. Uiteindelijk besluit hij te vluchten, naar zijn huis. Gewoon doen alsof er niets is gebeurd. Niemand zal er achter komen toch?

Allereerst moet ik mijn complimenten uiten over de cover van het boek: waarop een jongen met een witte hemd te zien is met twee duiven in zijn handen. Dit boek heeft mij weten te verbazen. Gezien de cover dacht ik dat het een alledaags liefdesromannetje zou zijn met een eind goed al goed verhaal. Maar ik had het mis. Het eerste wat mij opviel is dat Koos Meinderts, de auteur van het boek dichterlijk schrijft. Naast zure momenten kwamen ook grappige momenten voorbij, waarvan ik eigenlijk in een deuk lag.
Het boek bevat diverse thema’s: liefde, spanning, vriendschap en een tikkeltje humor. Verder zie je toch dat het boek een klein religieus tintje kent ( dat komt waarschijnlijk omdat het boek terugblikt op de jaren 50).

Ik heb dit boek binnen no-time uitgelezen. Er was spanning en daarnaast rust, dit had Meinderts er goed afgewisseld. Lijkt me zelf nog eens een klus om dit voor elkaar te krijgen. Meinderts heeft het boek zo opgebouwd dat ik werd gedwongen( positief) om door te lezen. Ik kon niet meer stoppen met lezen, net zolang het boek niet uit was. Iedereen zou dit boek gelezen moeten hebben. Je weet niet wat je mist.


https://sherryhussain.wordpress.com/2015/11/17/recensie-de-zee-zien-koos-meinderts/

Reacties op: Het beste boek van het jaar

Bestel dit boek vanaf  €14,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,49 bijBestel dit luisterboek voor  €13,55 bij

bestellen