Advertentie

Het verhaal: Uit zorg voor haar man gaat Tilly op zoek naar een vervangster voor zichzelf, iemand die straks haar plaats naast hem kan innemen. Ze is namelijk ongeneeslijk ziek. De vrouw die zij vindt past echter zo perfect bij haar man, dat hij haar zelf al had gevonden en met haar een geheime relatie heeft gehad. Wanneer Tilly nietsvermoedend de twee voormalige geliefden bij elkaar brengt, verandert de dreigende tragedie in een klucht. Maar wie heeft daarvan eigenlijk de regie? Niets is wat het lijkt.

Eén man, twee vrouwen en een afgelegen huis op een zonnig vakantie-eiland. Een wrange komedie over liefde, trouw, overspel en wraak – voor iedereen die ooit geloofd heeft in de liefde.

Wat ik er van vond:

Allereerst moet ik toegeven dat ik nooit eerder iets gelezen had van Arthur Japin.
Dit boek heeft er voor gezorgd, dat ik daar verandering in ga brengen. Ik heb echt genoten
van het verhaal en de manier van schrijven van deze auteur.
Wanneer je de samenvatting leest, denk je dat je wel weet hoe het verhaal zal gaan lopen, maar niets is minder waar. Tot zelfs op het laatst had ik op sommige stukken iets anders verwacht. Dit komt waarschijnlijk mede ook, omdat ik steeds weer bedacht hoe ik zelf gereageerd zou hebben. Heel verrassend !
Er staat vermeld dat het om een roman gaat, maar sommige gedeelten in het verhaal vond ik meer op een psychologische thriller lijken, zonder te overdrijven.
Het boek is prettig opgedeeld in 3 delen, die ook weer in hoofdstukken verdeeld zijn. Elk hoofdstuk van elk deel wordt voorafgegaan door een overdenking en een quote die beide van toepassing zijn op dat gedeelte in het verhaal.
Wat een enorme fantasie heeft deze auteur ! Je moet het maar bedenken.
Een heel beeldend geschreven verhaal. Ik was meteen geboeid door wat verteld werd. Ik zag de tuin, het strand, de kamer, de keuken ! Alsof ik naar een toneelstuk keek.

Het verhaal laat je bovendien nog eens nadenken over je eigen leven en liefde.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren en ben meteen een fan geworden !

Reacties op: Recensie De man van je leven

Bestel dit boek vanaf  €15,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijBestel dit luisterboek voor  €9,99 bij

bestellen