Advertentie

Ooit was zijn moeder bediende bij de ouders van Kat toen deze in Senegal waren gestationeerd. Nu deelt Al-phonse zijn leven met de aan-
zienlijk jongere Kat. Terwijl Kat rust opzoekt voor haar werk als vertaalster, heeft Alphonse de hectiek van zijn klusbedrijf. Van behangen tot stucen en van schilderen tot kleine verbouwingen. Maar zijn klanten hebben Alphonse ook nodig voor zaken die niets met klussen te maken hebben. Hij heeft de hand in het oplossen van een burenruzie en komt bijvoorbeeld drie keer in een week tijd iemand bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis afleveren.
Ondanks het feit dat de donkere Alphonse in de Vlaamse Westhoek een opvallende verschijning is, lijken mensen hem voor allerlei privé-aangelegenheden nodig te hebben. Dat geldt ook voor de Afghaanse en Syrische vluchtelingen die hij samen met de chirurg Brigitte ondersteuning biedt. Hulp bieden aan een persoon in nood is voor sommigen echter ook in de grensstreek tussen België en Frankrijk iets anders dan illegalen de helpende hand toesteken. Soms humoristisch, steeds diepmenselijk.

Reacties op: De ene hulp is de andere niet

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 8,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 8,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijBestel dit luisterboek voor  €12,99 bij

bestellen