Advertentie

Kraaaaaaaak! Wat een akelig geluid! De familie Fontein schrikt op. Het lijkt wel alsof er iemand zomaar door het dak valt. Onmogelijk, denken mama en papa!? Toch gaan ze allen een kijkje nemen. Voorzichtig en met een bang hart gaan ze samen op onderzoek uit. Tot hun verbazing treffen ze geen inbreker in de slaapkamer aan, maar… een pony. 

Waar komt die vandaan? Hoe komt hij op het dak terecht? Hoe komt het dat Emma hem begrijpt en met hem kan praten? Emma en pony Ivan beleven een wel zeer uitzonderlijk avontuur samen. Zal het Emma lukken om Ivan te helpen en lukt het Ivan uiteindelijk om de pony van Sinterklaas te worden? Met z’n tweeën zetten ze in elk geval hun beste beentje voor. Voor wie wil weten of ze slagen in hun opzet en hoe het hun vergaat, zet dan maar alvast je schoentje klaar. Wie weet valt dit boek bij jou door de schoorsteen naar binnen!

De pony van Sinterklaas van Frans van Duijn is een prettig leesboek vol avontuur, vriendschap en ook wel een beetje humor. Dit 105 pagina’s tellende boek heeft maar liefst 29 korte hoofdstukken. Deze worden zo nu en dan afgewisseld  met een potloodtekening in grijstinten. De illustraties, gemaakt door Iris Boter, zijn vrij eenvoudig en bijna simplistisch te noemen met weinig oog voor detail. Ze geven de inhoud van het verhaal niet weg en kunnen als een leuke aanvulling worden gezien.  

Dit prettig en vlot lezend verhaal is opgebouwd uit behoorlijk eenvoudige zinnen en zal menig kind kunnen boeien vanaf de leeftijd van 10 jaar. De pony van Sinterklaas is zowel een plezier voor lezers en voorlezers en een aanwinst voor thuis en op school.  

Frans van Duijn is geboren in 1963 in Noordwijk aan Zee. Eerder  schreef hij:  Een dansje bij de hoekvlag, Droomdoelpunt, De toverstick, Het  sprintkanon, Isa, wereldspits en Tinka’s mooiste smash. Van Duijn studeerde geschiedenis in Leiden en woont tegenwoordig in Haarlem. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften.

Iris Boter is zowel schrijfster alsillustrator. Ze debuteerde in 2002 met twee prentenboeken, waarvoor ze zowel de tekst als de tekeningen had gemaakt. Ze illustreert boeken voor kinderen van alle leeftijden.

Reacties op: De grote sprong

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders