Advertentie
    Helma Koot Hebban Recensent

Razend, het tweede deel in de Hitte-trilogie van Lis Lucassen, mag er weer zijn. De hoofdpersonen zijn Stef Boot, die we al als enorme losbol en vrouwenversierder hebben leren kennen in het eerste deel, en Liv, die met een dubbele agenda tijdelijk domicilie kiest in het ouderlijk huis van Stef.

Stef komt weer thuis na zijn verblijf op het tropische eiland waar hij zich het grootste deel van de zomer heeft verscholen en van de ene vrouw naar de andere is gefladderd. Nu moet hij de puinhoop die hij heeft achtergelaten onder ogen zien. Aan zijn vader heeft hij een slecht voorbeeld. Na de dood van zijn moeder verslijt hij de ene na de andere vrouw, waardoor Stef elke keer weer met een nieuwe ‘moeder’ wordt geconfronteerd en even zo gemakkelijk weer in de steek wordt gelaten. In de veronderstelling dat Liv een dochter is van het nieuwste liefje van zijn vader, behandelt hij haar zoals hij iedereen in zijn leven behandelt: als een onbelangrijke voorbijganger. Maar Liv kijkt daar dwars doorheen en binnen no time laait het vuur tussen de twee op. Wat Alec niet weet, is dat Liv niet zonder reden in het huis van Alecs vader is getrokken en dat zij een taak te vervullen heeft. Een taak die haar steeds moeilijker valt als ze Alec steeds beter leert kennen.

In de opbouw heeft Lis Lucassen hetzelfde stramien als het eerste deel aangehouden. Ook in dit deel hebben de personen weer meer dan genoeg voor hun kiezen gekregen in hun nog jonge leven. Door de perspectiefwisselingen en flashbacks kom je erachter wat er allemaal gebeurd is. Maar daar houdt elke vergelijking met het eerste boek op. De setting, de problemen en de soort persoonlijkheden zijn totaal anders. Stef mag dan financieel niets te klagen hebben, maar zijn persoonlijke leven is een brok armoede, met een vader die geen goed woord en geen spatje liefde voor hem over heeft. Je begint langzaam begrip voor Stef te krijgen, hoewel zijn gedrag niet goed te praten valt.

Liv is in haar jeugd ernstig ziek geweest, maar is er weer bovenop gekomen. Dat heeft haar sterk gemaakt en daarom laat ze zich niet door het gedrag van Stef uit het veld slaan. Ze heeft wel voor hetere vuren gestaan en ondanks alles herkent ze in Stef haar soul mate. Maar geldt dat ook voor Stef? Aan de erotische spanning tussen de twee zal het niet liggen, want daarin weten ze elkaar prima te vinden. Maar wil Stef voor Liv zijn problemen te lijf gaan en zo een toekomst voor hun beiden opbouwen of blijft hij zijn leven doorrazen zoals hij al jaren doet? Maar is Liv zelf ook wel recht door zee? Haar dubbele agenda gaat haar in ieder geval steeds meer in de weg zitten en de vraag is hoe zij daar uiteindelijk mee omgaat.

Wederom een heerlijke NA adult die je achter elkaar weer uitlezen. Een kleine waarschuwing vooraf: een doos tissues is geen overbodige luxe.

Reacties op: Overtuigend tweede deel in de Hitte-serie

72
Razend - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker