Advertentie
    Helma Koot Hebban Recensent

In Zomer, het derde deel in de Hitte-trilogie van Lis Lucassen, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Audrey en Alec. Audrey had al op vrije jonge leeftijd een succesvolle zangcarrière, maar na een operatie aan haar stembanden is het tijd voor een comeback. Maar Audrey is haar zelfvertrouwen kwijt en krijgt steeds meer moeite met de druk die op haar gelegd wordt door haar moeder en haar vriend. Ze probeert het hoofd boven water te houden en dat kan alleen als ze haar dagelijkse dosis pillen naar binnen werkt. Dat ze hierdoor zichzelf verliest wordt steeds duidelijker.

Muzikant Alec heeft op zijn beurt ook heel wat meegemaakt. Na het overlijden van zijn moeder ging Alec van pleeggezin naar pleeggezin en dat bracht hem niet veel liefde en geborgenheid. Een traumatische ervaring bij het laatste pleeggezin heeft ervoor gezorgd dat Alec een fatale misstap heeft begaan waar hij de rest van zijn leven mee zal moeten omgaan. Inmiddels heeft hij zijn leven weer aardig op de rit als hij Audrey ontmoet. Hij ziet Audrey zoals ze werkelijk is en niet de ster, zoals haar moeder haar in de markt zet. Zal hij Audrey de kracht geven om haar leven weer op de rit te krijgen en voor zichzelf te kiezen?

Hoewel de opzet van de verhaallijnen hetzelfde is als in de eerste twee delen van de trilogie is het verhaal wederom totaal anders. De personages hebben hun eigen persoonlijkheid en problemen. De enige overeenkomst is dat Lis Lucassen wederom gekozen heeft voor perspectiefwisselingen tussen de mannelijke en de vrouwelijke hoofdpersoon. Hierdoor krijg je een kijkje in hun belevingswereld en kom je tegelijkertijd te weten hoe het gedrag van de een overkomt op de ander. Als lezer weet je gedeeltelijk de achtergrond waarom Audrey reageert op bepaalde gebeurtenissen, terwijl Alec dat maar moet raden en haar gedrag volkomen anders interpreteert. De problemen die met name Alec achter de rug heeft zijn behoorlijk pittig. Gelukkig heeft hij een paar goede vrienden die hem door dik en dun steunen en Audrey in eerste instantie met argusogen bekijken. Het laatste wat zij willen is dat Audrey Alec meetrekt in de neerwaartse spiraal waar zij in zit. Audrey op haar beurt heeft te dealen met een overambitieuze moeder die de zangkwaliteiten van haar dochter uitbuit om het luxe leventje dat ze leidt te kunnen handhaven. Je leeft echt met Audrey mee als haar moeder totaal geen oog heeft voor het geestelijke en lichamelijk welzijn van haar eigen dochter en alleen uit is op haar financiële gewin. Zo’n moeder gun je echt niemand. En haar vriend, DJ Mitchell, is net zo verschrikkelijk en je snapt niet dat ze die niet allang buiten de deur heeft gezet.

Lis Lucassen beschrijft geloofwaardig het leven van deze jongvolwassenen en gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Verre van dat. De interactie tussen Audrey en Alec is leuk om te lezen en de erotische spanning tussen die twee spat van de bladzijden van. Ze lijken voor elkaar gemaakt, maar of ze ook echt voor elkaar durven te kiezen en de problemen die ze hebben voor eens en altijd onder ogen te zien, blijft de vraag.

Een heerlijke NA en voor mij het beste deel van de trilogie.

Reacties op: Mooie afsluiting van de trilogie

59
Zomer - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker