Advertentie
    Ilja Genreclub

Alles gaat slapen want nu is het nacht is gebaseerd op een wiegeliedje van Astrid Lindgren. Bette Westera vertaalde dit in 12 prachtige regels en Marit Törnqvist illustreerde het geheel. Het resultaat is een prachtig boek.

Iedereen moet gaan slapen, want het is nacht. Een katje wil dat echter niet en gaat erop uit. Het katje wandelt de natuur in en komt langs velden, bossen, weiden en akkers. Wat het katje ontdekt, is dat iedereen gaat slapen. Het is namelijk nacht.

De tekst is beperkt, het zijn 12 regels. Dat lijkt heel weinig om een verhaal te vertellen, maar als lezer krijg je toch een compleet verhaal voorgeschoteld. Je wordt door de tekst, maar zeker ook door de tekeningen meegenomen op de reis die het katje maakt. Daarbij is de positie van de kat heel slim gekozen. Je ziet de kat op elke afbeelding, maar de kat is niet overheersend. Er is op de plaat veel meer te zien, waardoor je niet het perspectief van de kat inneemt, maar meer een reisgenoot wordt.

Alles gaat slapen want nu is het nacht is een heerlijk boek om 's avonds voor het slapen gaan voor te lezen. Het is rustgevend, dankzij de tekst en de afbeeldingen. Echt een aanwinst!

Reacties op: Ontzettend lief en compleet boek

3
Alles gaat slapen want nu is het nacht - Astrid Lindgren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,50
E-book prijsvergelijker