Advertentie
    Ilja Genreclub

Stop! Monsters! is het nieuwe prentenboek van Mark Janssen. Twee meisjes moeten een lading ijzer wegbrengen. Onderweg worden ze alleen steeds tegengehouden. Er zitten monsters op de weg! Kunnen de meiden een manier bedenken om veilig van het afval af te komen?

Het prentenboek is van een vrij groot formaat, wat het een ideaal boek maakt om lekker samen te lezen. Ook dit boek is een prentenboek zonder tekst, net zoals het veelbesproken Eiland. Ook qua tekenstijl en kleurgebruik is Stop! Monsters! met dat boek te vergelijken. Stop! Monsters! is overigens niet helemaal tekstloos. Er staat namelijk één woord in het boek: Stop! Deze 'tekst' en de sprekende illustraties zorgen er echter wel voor dat je zelf een verhaal kan maken. De afbeeldingen zijn uitnodigend genoeg om zelf het gesprek tussen de meisjes en het monster vorm te geven.
En dankzij de details is het boek ook inzetbaar als kijk- en zoekboek.

Stop! Monsters! is, net als eerdere prentenboeken van Mark Janssen, weer een prachtig boek geworden waarin kinderen helemaal los kunnen met hun creatieve ideeën. Want een boek over monsters, dat vindt eigenlijk elk kind wel leuk. Ook grote kinderen.

Reacties op: Stop! Monsters!

9
Stop! Monsters! - Mark Janssen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker