Advertentie

‘Broederdienst’ is een boek van deze tijd. Ingrid Mulder gebruikt namelijk een actueel thema: agressie tegen hulpverleners. Ook passeren realistische problemen zoals: politiediensten die langs elkaar werken, een actieve journalist die zelf op onderzoek uitgaat, drugs, gokken en racisme. Daarnaast het fenomeen van een raadslid die alles gebruikt, wat zich in zijn stad afspeelt, om zijn campagne, om wethouder te worden, sterker kan maken.
Het verhaal is spannend maar komt ietwat traag op gang. Veel personen en hun belangen worden beschreven. Daardoor lijkt het in eerste instantie onoverzichtelijk maar eenmaal in de ban van het politieonderzoek, aanleiding een neergestoken ambulancebroeder, dat uitgevoerd wordt door de vrouwelijke rechercheur Sjaak en haar mannelijke collega Stijn wordt het boeiend en spannend. Naast het onderzoek spelen persoonlijke problemen van Sjaak zoals een goede verhouding tussen werk en gezin te vinden ook een rol. Ook haar relatie krijgt het te verduren.
Ingrid beschrijft op meerdere momenten kleine details van de persoon en omgeving waardoor de verhaalsfeer goed tot zijn recht komt. - “Van Abelen” zei de man. Hij stak geen hand uit. “Jullie hadden iets te vragen?” Hij ging wijdbeens naast ze staan duidelijk niet van plan om het gesprek ergens anders voort te zetten dan midden in de werkplaats. -
Het boek leest prettig en het verhaal zou echt gebeurd kunnen zijn.
Het is een realistisch, geloofwaardig en onderhoudend politieverhaal. ‘Broederdienst’ krijgt een plekje in mijn boekenkast!
Ine Andreoli

Reacties op: Broederdienst