Een boek klein van stuk met een opvallend zwarte kaft. Vanuit die kaft kijken hondenogen je zielig aan. Trouwe hondenogen die staan voor een hechte vriendschap? Hoe dan ook verraadt de zwarte kaft dat het debuut van Christophe Bell een niet al te vrolijk karakter heeft.

Met intense mijmeringen vertelt de hoofdpersonage met veel emotie over zijn vriend die veel te jong het leven moest laten na een noodlottig ongeluk. De verteller blijft alleen achter. Getraumatiseerd neemt hij je mee in gevoelens van verwarring en verdriet en zijn marteling hiermee om te gaan.

Niet bestaande uit een chronologisch verhaal, maar juist uit los gecomponeerde hoofdstukken is het duidelijk dat dit een boek is dat niet iedere lezer zal aanspreken. De verteller is zeer zwaarmoedig en de inhoud van het boek is ook niet licht verteerbaar. Hoewel het verhaal opgebouwd is uit prachtige poëtische zinnen die met zorg samengesteld zijn, zal net niet een eenieder raken en zal het niet iedereen die ontspanning geven die lezen kan geven.

Reacties op: Zwaarmoedig en moeilijk leesvoer

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders