Advertentie

Het boek.
In het laatste weekend van augustus 1989 verdwijnen twee kinderen met engelensnoetjes, Solène en Raphaël Lessage, in het niets. Op 11 november 1989 , de dag dat de Berlijnse muur valt, wordt Solène dood gevonden op het kerkhof van de kapel van Saint-Michel de Castellas, gehuld in een witte jurk en een bloemenkrans in haar haar. De moord is nooit opgelost. En Raphaël is nooit meer boven water gekomen.
In 2018 zijn er opnieuw kinderen ontvoerd of vermist van La Ròca de lagere school van het dorp. De oud-gendarme Jean Wimez ontdekt een bepaalde samenhang en concludeert dat de man die in 1989 de tweeling ontvoerd heeft, weer in actie gekomen is. Fabregas is nu kapitein van de gendarmerie en roept zijn hulp in. Het achterhalen van de waarheid is geen sinecure.

Conclusie
De whodunit, want dat is boek, komt wat aarzelend op gang. De aanvankelijke aarzeling om door te lezen is gelukkig aan de kant gezet. Het boek is gebaseerd op een klassiek thema, waar een hèèl bekende film over geproduceerd is. Het boek ontwikkelt zich goed en vooral de psychologische kant van de diverse personen wordt uitgebreid uit de doeken gedaan aan de hand van de theorie van Carl Jung. Interessant? Absoluut.
De versnelling in de ontwikkelingen en de diverse fraaie draaien in de thriller maken er goed en spannend verhaal van. Jammer van de droge schrijfstijl van Destombes. Een beetje ironie of lichte humor in de trant van G.K. Chesterton (Father Brown) of Agatha Christie ontbreekt helaas en daardoor blijft de thriller steken op:
4 sterren.

Reacties op: Goede whodunit.

22
Het dubbele geheim van de familie Lessage - Sandrine Destombes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker