Advertentie
    Janneke van Geertruy Genreclub

Knetterverliefd is het debuut van de Nederlandse schrijfster Vannessa Thuyns. Vannessa is in het dagelijks leven niet alleen actief als schrijfster maar ook als zangeres en docente Nederlands voor Nieuwkomers in Amsterdam. In het zevende seizoen deed ze mee aan The Voice of Holland waarbij alle juryleden hun stoel omdraaiden voor haar.

In Knetterverliefd maken we kennis met Carolina Linguri, oftewel Caro, die een verrassingsfeestje organiseert voor haar vriend. Op het feestje zelf komt zijn collega aan en vertelt dat hij weg is, naar Spanje met een andere vrouw. Caro moet met spoed op zoek naar woonruimte en kan dat niet vinden in Amsterdam. Ze raakt echter verliefd op een huis in een dorp (Bremmen) op het Noord-Hollands platteland en weet met een dealtje op het terrein van dat huis te mogen wonen tot het gerenoveerd is en in de verkoop gaat.

Ze wordt al snel opgenomen in het dorp en raakt goed bevriend met de lokale knappe dokter en zijn moeder. Ook wordt al snel de gespeelde interesse van haar buurvrouw zat en heeft een haatliefde verhouding met haar huisbaas. Wanneer er een bende actief lijkt te zijn die het op Bremmen gemikt heeft merkt Caro dat het dorp en zijn inwoners haar in het hart zijn gaan zitten.

Als bijzaak moet Caro ook nog aan de slag met haar bucketlist die ze met haar vriendinnen gemaakt heeft: een beetje pit in haar leven stoppen en voor het eerst knetterverliefd worden.

Als eerste mag even duidelijk gezegd worden: Vannessa Thuyns is er in geslaagd een echt zwijmelboek neer te zetten. Een prachtig staaltje feelgood wat het verdiend om een plekje op de Nederlandse boekenplanken te krijgen. Thuyns weet een mooie mix te maken van interessante personages met elk hun boeiende achtergronden, weet je op een dwaalspoor te brengen en brengt het uiteindelijk tot een zeer hartverwarmend einde.

Hoewel het bij vlagen een tikje voorspelbaar was en enkele belangrijke elementen (de bucketlist) wat op de achtergrond verdwenen tot het laatste deel van het boek was Knetterverliefd wel een boek om knetterverliefd op te worden. Heerlijk, hartverwarmend en heel vlot. Een old-school chicklit om heerlijk mee te nemen op vakantie in de zomer, of gewoon lekker op de bank met een dekentje en een kop thee in de winter. (Okée, of chocolademelk.)

Reacties op: Nieuwe feelgood aanwinst van Nederlandse bodem

15
Knetterverliefd - Vannessa Thuyns
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker