Dat De stamhouder een verbazingwekkend boek is, valt te lezen in de vele recensies die inmiddels verschenen zijn. Afgelopen zaterdag (7 nov. 2015) woonde ik in het Zeeuws Archief een lezing bij van Alexander Münninghoff over dit boek en dan met name over de manier waarop hij gebruikt gemaakt heeft van archiefbestanden. Op een vraag uit het publiek over een eventueel vervolg antwoordde hij dat daar momenteel over overlegd wordt.
Dit boek leest nl. als een indrukwekkende, intrigerende en bij tijd en wijle aangrijpende roman. Toch is het gebaseerd op feiten. Vooral de rol van de grootvader roept veel vragen op, bij de lezer, maar ook bij Münninghoff zelf. De bedoeling is deze rol, samen met een andere journalist, verder uit te diepen, voor zover de archieven dat mogelijk maken (ook al i.v.m. privacy-regels omtrent openbaarheid).

Dat dit lezenswaardige boek de geschiedenisprijs heeft gewonnen is niet verbazingwekkend: Het is niet iedereen gegeven een historisch onderwerp zo vorm te geven dat velen het met plezier zullen lezen. Wil je mijn volledige recensie lezen? Kijk dan op mijn blog: http://mijnboekenkast.blogspot.nl/2015/11/alexander-munninghoff-de-stamhouder-een.html

Reacties op: Er komt een vervolg...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders