Chris Carter, woonachtig in Londen, is geboren in Brazilië. Toen hij zijn middelbare school had afgerond, verhuisde hij naar Amerika. In Amerika bestudeerde hij in zijn werk als Psycholoog de psyches van seriemoordenaars. Ook heeft Chris Carter als professioneel muzikant (gitarist) de wereld rond gereisd. Een paar jaar geleden gaf Chris Carter alles op en ging hij volledig voor het schrijven. De Crucifix Killer is zijn debuut. Een zéér veelbelovend debuut welteverstaan.
Robert Hunter, rechercheur bij politiebureau Los Angeles, beleeft opnieuw zijn allergrootste nachtmerrie, een vreselijk verminkt en onherkenbaar vrouwelijk lijk. Het lijk heeft een teken in haar nek gegraveerd staan dat Hunter letterlijk de stuipen op het lijf jaagt.
Jaren geleden was de Crucifix Killer actief aan het moorden in Los Angeles. De moordenaar gaat zeer specifiek te werk en laat een souvenir achter in de nek van het slachtoffer: een crucifix. Enkele jaren geleden is de moordenaar opgepakt en hij werd veroordeeld tot de doodstraf. Alles lijkt na het zien van dit lijk weer van voren af aan te beginnen.
De moordenaar maakt meerdere slachtoffers, en iedere dag dat de moordenaar op vrije voeten loopt is er één te veel. Hunter en zijn collega’s zetten alles op alles om de moordenaar te pakken te krijgen, maar het lijkt op zoeken naar een speld in een hooiberg.
Het verhaal begint heel sterk. Robert Hunter krijgt een telefoontje van de moordenaar en de moordenaar vraagt hem wanneer hij voor het laatst zijn collega Carlos Garcia heeft gesproken. Al gauw blijkt dat de moordenaar zijn collega heeft gekidnapt en zijn overlevingskans ligt in handen van Hunter. Daarna neemt auteur Chris Carter zijn lezers vijf weken mee terug in de tijd. Direct is de lezer getuige op een plaats delict waar een vreselijk verminkt lijk is aangetroffen van een vrouw die levend is gevild.
De Crucifix Killer is een boek dat aan alle wensen van de thrillerliefhebber voldoet: leerzame feiten, indrukwekkend beschreven lijkschouwingen, voldoende gruwelheden, genoeg vaart in het verhaal en vooral veel spanning. De plot is indrukwekkend goed bedacht en heel verassend. Chris Carter weet als geen ander hoe hij het boek interessant moet houden en de lezer van begin tot eind moet boeien. De hoofdpersonage in het boek, rechercheur Robert Hunter, blijft een beetje op afstand, maar dat maakt hem juist interessant en menselijk. Hij gaat op in zijn werk en heeft daardoor geen tijd voor hobby’s of avondjes op de bank hangen, heel realistisch. Het boek is zo goed beschreven, zelfs als je het een paar dagen weglegt zit je er zo weer in, maar de kans om het een paar dagen weg te leggen krijg je niet. Het is dat er maximaal 5 sterren weggegeven kunnen worden op Crimezone.nl, want dit boek had er zelfs meer mogen krijgen.

Reacties op: Voldoet aan alle wensen van de thrillerliefhebber.