Advertentie

De verhalen van Auruco deel 1, een rijk in verval is het debuut van Sebastiaan Koen. Het is het spannende verhaal over de twee broers Dorvin en Edilion die direct in het begin in een situatie terecht komen die zo spannend is dat je denkt: hoe moet dit aflopen? Hun dorp wordt aangevallen door vreselijk enge gedrochten van een slechte tovenaar en de broers moeten vluchten. Ze komen in de ene gevaarljke situatie na de andere terecht. De koning stuurt hen als gevangenen naar een bloeddorstig spel waar de broers ternauwernood overleven. Gaandeweg komen er meer bondgenoten op hun pad en gaan ze de strijd aan tegen de boze tovenaar.
Er gebeurt veel in dit boek en als je de kaart raadpleegt, zie je dat de broers en hun vrienden een flink gebied van Auruco doortrekken op hun avonturen. Gaandeweg leer Dorvin zijn magische zwaard te gebruiken en ontwaken er in Idillion krachten van een tovenaar. Ze maken vele gevechten mee en worden langzaamaan steeds sterker, maar onderweg gaan er ook vrienden dood en hoe meer de broers groeien in hu krachten hoe meer de boze tovenaar het op hen gemunt heeft.
Op het eind ontstaat een plan van een Wijze die vindt dat de koning die nu in Ciriarth troont vervangen moet worden door een andre koning. Je krijgt al door dat het volgende boek daarover zal gaan. Ik ben benieuwd en ga hierna deel 2 lezen.
Een prachtig fantasyverhaal dat soms heel gruwelijk en rauw is, maar waarbij je je goed kunt inleven in de situatie van de broers en hun vrienden. Sommige stukken zijn geschreven vanuit een ander perspectief dan dat van de broers en geeft je als lezer de mogelijkheid om het ook vanuit het gezichtspunt van de medereizigers te benaderen.
Een aanrader voor de fantasyfan.
1 like

Reacties op: Auruco 1 Eeen rijk in verval, prachtig debuut

17
Een rijk in verval - Sebastiaan Koen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker