Advertentie
    Joke D. Genreclub

Jeroen Meus (1978) is in Vlaanderen al jaren enorm populair. Ja, hij was al menigmaal de oorzaak van die ellenlange rijen op de Antwerpse boekenbeurs. Op amper 21-jarige leeftijd werd hij chef in een Leuvens restaurant. Twee jaar later startte hij een restaurant op en een jaar daarna was hij voor het eerst op televisie te zien in een zomers praatprogramma. Sindsdien is hij niet meer van het scherm weg te denken. Verschillende programma’s resulteerden in een kookboek. Van ‘Dagelijkse kost’ verschenen er al meerdere en na ‘Winterkost’ vorig jaar is het nu dus de beurt aan de zomer.

Het boek bevat 75 recepten. Aan de vormgeving is, zoals dat bij een goed kookboek hoort, veel zorg besteed. Elk recept wordt op de rechterpagina ernaast geflankeerd door een mooie foto van het gerecht. Meus staat bekend om zijn huiselijke, haalbare recepten en dat is precies wat de foto’s uitstralen. Men krijgt goesting om dit lekkers te serveren en een eerste tuinfeest of picknick op de planning te zetten. Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken: Apéro, Picknick, Lunch, Diner en Zoet. De recepten uit de twee eerste hoofdstukken geven zin in een tafel vol lekkere tapas. De gerechten voor de lunch kan je zeker in de zomer ook makkelijk als hoofdmaaltijd serveren. De meeste zoetigheden bevatten fris fruit als ingrediënt. Dit boek verrast met het aantal gezonde gerechten dat er in te vinden is.

De recepten worden duidelijk uitgelegd maar hier en daar komen toch termen voor die waarschijnlijk niet voor iedere leek te begrijpen zijn. Ook ontbreekt soms een tijdsaanduiding zodat je weet hoelang je potjes bijvoorbeeld moeten sudderen. Toch hoef je om deze maaltijden te serveren geen top-chef te zijn. De gerechten zijn niet te moeilijk, ingrediënten makkelijk te verkrijgen. Daarnaast is het ook allemaal alledaags gehouden, gewone kost of populaire gerechten, soms met een twist. Een kookboek om binnen handbereik te houden.

Reacties op: Binnen handbereik houden!

2
Zomerkost - Jeroen Meus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker