Advertentie

Het eerste deel van het verhaal kan alle kanten op. Rachel Childs is op zoek naar haar vader; haar moeder heeft hem altijd voor haar verborgen gehouden en is nu dood. Ze is verslaggever en verslaat onder meer de gevolgen van de aardbeving in Haïti. Hier krijgt ze een posttraumatische stressstoornis en ze durft nauwelijks haar huis nog uit. Dit eerste deel had, voor een groot deel, weggelaten kunnen worden, of op zijn minst tot enkele pagina's teruggebracht, zonder dat het de rest van het boek ernstig tekort had gedaan.
Het tweede deel lijkt volstrekt niet bij het eerste te passen. Rachel ontmoet opnieuw de 'privé-detective,' uit het eerste deel, die haar op het spoor van haar vader heeft gezet - overigens zonder dat hij hiervoor betaald wilde worden - en krijgt een relatie met deze, zoals al snel zou blijken, zorgzame man.
Zijn, vermeende(?), ontrouw zet haar aan tot daden die je niet van haar verwacht. Het verhaal wordt spannend, keihard en af en toe over de top, met zo nu en dan vreemde, gezochte wendingen in het verhaal. Desondanks is het geen slecht boek, mede door de haast literaire schrijfstijl van Lehane.

Reacties op: Gespleten verhaal

103
De vrouw in de spiegel - Dennis Lehane
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker