Advertentie

Op een dag staat er een groot, dik varken voor het hek van de kinderboerderij. Hij zoekt een plek om te wonen. Varken is welkom… er is immers plaats genoeg. Hij besluit zich eerst maar eens aan iedereen voor te stellen. Ze ontmoet alle dieren en kijkt vol verwondering naar haar nieuwe vrienden. Konijn legt zeven prachtige keuteltjes in het gras, kip legt een prachtig ei , eend duikt diep onder het water, pauw laat trots haar veren zien en geit springt makkelijk op een stapel kisten. Varken is verdrietig want wat kan zij?
Ontdek in Het knapste varken van de hele wereld welke verrassing varken aan de dieren laat zien. Zoiets moois en liefs hebben ze nog nooit gezien.
Het knapste varken van de wereld is een mooi verhaal over jezelf zijn en heel geschikt om aan het begin van het schooljaar aan te bieden. De kinderen zien dat elk dier een bijzondere eigenschap heeft en zien hoe ongelukkig varken is, als hij denkt dat hij niks kan tonen. Gelukkig blijkt dat ook varken een bijzondere gave heeft!
Elk kind is anders, is bijzonder en heeft zijn talenten. Door met de kinderen in gesprek te gaan en naar elkaar te laten kijken zien ze waarom ze uniek zijn. Geef elkaar complimenten en gebruik elkaars talenten.
De illustraties van Sam Loman zijn kleurrijk en de dieren zijn geweldig afgebeeld. Kinderen ontdekken hun emotie en sterke karakter.
Het knapste varken van de hele wereld is een prachtig prentenboek wat kan bijdrage voor een goede groepsvorming in het nieuwe schooljaar.

Reacties op: Het knapste varken van de hele wereld

1
Het knapste varken van de hele wereld - Marianne Busser Ron Schröder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99
E-book prijsvergelijker