In het boek ‘De teerling is geworpen’ is helemaal niets wat het lijkt. We maken kennis met Leona, een vrouw die een antisocial personality disorder heeft, veel moeite heeft met het aannemen van orders door haar superieuren en ook nog een gezin heeft wat ze overeind moet houden.
Een zeer moeilijk leven, zeker als dan bedenkt wat Leona allemaal aan het doen is. Ze heeft een poker verslaving, die zich voor het grootste gedeelte afspeelt in de nachtelijke uren en op het internet.
Leona is een goede rechercheur, die het liefst alleen werkt en al helemaal aan de opdracht die ze krijgt om de ‘meisjesovervallen’ uit te gaan zoeken. Zogauw je begint in dit verhaal zul je al heel snel begrijpen waarom Leona zo graag alleen werkt aan deze opdracht.
Dit verhaal zit bijzonder goed in elkaar en naarmate je verder komt val je van de ene verbazing in de andere. Soms is het gewoon ongeloofwaardig, maar toch blijf je lezen. Want hoe kan het toch dat een klein meisje zomaar een bank kan overvallen en dan ook nog wegkomt met zoveel geld.
En wat is de rol van Leona in dit geheel. Een verhaal wat je van het begin tot het einde blijft boeien, verbazen, spannend is en op heel bijzondere manier in elkaar zit. Het is net of je in een achtbaan zit en mee mag doen in het boek.
Het slot is verbijsterend en heel origineel. Kom er maar eens op. Je vraagt je alleen maar af of het dan toch mogelijk is dat de er een misdaad bestaat waar je mee weg kan komen.
Heel bijzonder en ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel van deze schrijfster.

Reacties op: grandioos

Bestel dit ebook vanaf  €8,99 bij