Advertentie

In het boek ‘Voorbedacht’ is de hoofdrol weggelegd voor Marjon van Brienen. Een vrouw van deze tijd, maar die soms ook wel wat naïef is. Ze heeft een lat relatie met Philippe die niet echt goed werkt. Als dan een bezoek aan Philippe, haar dochtertje Cariese niet meer terug komt, begint er een heftige zoektocht naar haar dochter. Dit wordt een zoektocht naar Cariese, maar ook naar echte gevoelens en zal Marjon toch haar geheim moeten prijsgeven.

Een verhaal met heel veel emoties, zoals radeloosheid, groot verdriet en snijdende pijn. Dit wordt samen met de hoofdpersoon Marjon bijzonder goed uitgewerkt. Je voelt als het ware de pijn door je hoofd gaan terwijl je leest. Toch wordt het na een aantal hoofdstukken wat langdradig. Wanneer dan ineens het stokje wordt overgedragen aan Philippe wordt het weer interessant. In deze verhaallijn komt duidelijk maar voren dat in liefde en oorlog alles in geoorloofd. Philippe zal alles doen om maar bij zijn grote liefde Coby te mogen blijven.


Dat hij hiervoor Marjon gebruikt en haar dochtertje ook gaat heel ver. Maar verliefdheid doet rare dingen.

Zo worden we door verschillende verhaallijnen meegevoerd in het leven van, Marjon en Philippe. Vrienden en familie spelen allemaal een rol in het grootse drama wat je als moeder kunt meemaken.
De vermissing van je kind. Want hoe verwerk je zoiets en hoe geef je dit een plekje.

Toch komt het soms wat ongeloofwaardig over, is het allemaal wat teveel van het goede. Als het misschien 100 pagina’s minder was geweest was het een mooi geheel gevormd. Doordat er zoveel wendingen zijn verdwijnt er een groot deel van de spanning. Het verhaal begint dan te langdradig te worden en je wordt als lezer afgeleid. Het was een leuk tussendoortje maar het verhaal als zodanig zal niet echt indruk achter laten.

Reacties op: redelijkBestel dit luisterboek voor  €13,99 bij

bestellen