Advertentie
    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

De rijke en elegante Destiny heeft een groot zwak voor haar drie flamboyante neefjes Richard, Ben en Mack Carlton en omdat ze de aantrekkelijke heerschappen graag gelukkig gehuwd wil zien, treedt ze regelmatig op als een weinig subtiele koppelaarster. Bij twee van de broers hebben haar bemoeienissen al vruchten afgeworpen, maar de knapste van de drie, ex-voetballer Mack, is nog steeds een bekende en fel begeerde vrijgezel. Helaas is hij ook een onverbeterlijke en weinig betrouwbare womanizer en player. Zijn veroveringen zijn talrijk en zijn plannen om te trouwen of aan een serieuze relatie beginnen nihil. Maar tante Destiny is ook niet voor een gat te vangen en op een slinkse wijze brengt ze Mack in contact met de intelligente en aantrekkelijke jonge oncologe Beth Browning. De eerste ontmoeting verloopt niet bepaald soepel en het lijkt dat Beth en Mack niets, maar dan ook niets gemeenschappelijks hebben: hij, een rijke, waanzinnig aantrekkelijke playboy die niet weet wat het woord tegenspoed betekent, en zij, een serieus studiehoofdje uit de middenklasse, met een verdriet in het verleden dat van invloed is op haar denken en handelen in het heden.

En dan is er nog een jongetje, Tony, ernstig, mogelijk terminaal ziek, die onverwachte gevoelens en betrokkenheid in Mack naar boven brengt. Hierdoor gaat Mack mogelijkerwijze voor de eerste keer in zijn leven niet handelen als een verwende jongen, maar als een betrokken volwassen man.

Is de fysieke aantrekkingskracht, lust en begeerte tussen Beth en Mack voldoende om alle verschillen glad te strijken? Of blijft het bij een paar samen doorgebrachte nachten? Zullen ze in hun relatie naar een hoger niveau getild worden door onbaatzuchtig handelen en elkaar leren waarderen? Passen ze dan toch beter bij elkaar dan het lijkt en zal de eerste bevlieging overgaan in een blijvende en diepe liefde?

Fortuinlijke minnaar van Sherryl Woods is een flinterdun verhaal, de personages zijn weinig realistisch en ze handelen gemaakt. De beschrijving van de fysieke kwaliteiten van Mack doet denken aan David Beckham, waar natuurlijk elke recensent een beschuitje mee wil eten, en toch zijn de liefdesscènes tussen Beth en Mack geen spetterende, temperatuur-van-de-lezer-verhogende en tot de verbeelding sprekende hoogtepunten, maar meer iets wat lijkt op de tamme bezigheid van lang getrouwde echtparen van middelbare leeftijd. De vertaling (de naam van de vertaalster suggereert de Belgische nationaliteit) zorgt voor een aantal bijzondere uitdrukkingen, zoals in de zin: “…oké, dacht ze, ook zij was stapelverlustigd.” Grappig, maar het wordt er niet mooier op. Ondanks deze tekortkomingen is het verhaal levendig en vol vaart en op een grijze, winterse zondag, hangend op de bank of een comfortabele leesfauteuil, een beetje loom en met niet teveel te doen, met een schaaltje bonbons en een lekker drankje binnen handbereik, is Fortuinlijke minnaar best een aardige metgezel om een paar uurtjes bij te vertoeven en de zorgen van alledag te vergeten.    

Reacties op: Zal een overtuigde rokkenjager de echte liefde leren kennen?

Bestel dit ebook vanaf  €1,99 bij