Advertentie
    Karina Hoekerswever - Hanegraaf Genreclub

Met Nomade heeft Swallow een actiethriller neergezet met een actueel, maatschappelijk thema. De angst voor terrorisme is natuurlijk zeer actueel en een goede onderlegger voor een strak in elkaar gezet plot. Het is Swallow gelukt om dit te schrijven op een filmische manier, waardoor je als lezer makkelijk meegaat met de 2 hoofdpersonages Marc en Lucy. Toch mist Nomade wel enige diepgang en hangt het plot wel van veel geluk & toevalligheid aan elkaar. Waar Swallow de lezer wel mee weet te binden zijn Marc & Lucy. Marc moet held worden tegen wil en dank, maar met kleine tipjes van de sluier die Swallow oplicht kom je er wel achter dat hij wel enigszins getraind is voor het echte veldwerk. Gelukkig is daar Lucy, powerhouse eerste klas, die hem bijstaat en haar training inzet om samen met hem de missie aan te gaan.
Met wisselende perspectieven weet Swallow wel enigszins een beeld te geven van zowel de kant van de terroristen als van de mensen die er de dupe van lijken te worden, echter ontbreekt hier wel enigszins de diepgang om je er nog meer in mee te nemen.
Voor een actiethriller en als start van een serie rondom Marc en Lucy is Nomade zeker interessant, maar je moet als lezer wel van het actiegenre houden.

Reacties op: Nomade is een goede start van 2 intrigerende seriepersonages

29
Nomade - James Swallow
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker