'De Brulaap' is het debuut van Christophe Bell. Een Antwerpenaar die halftijds barman en journalist is.
Enkele jaren geleden maakten hij en zijn vriend een val van ongeveer 3 meter tijdens een feestje in een studentenhuis. Zijn vriend overleefde dit niet.
Het boek is volgens hem fictie, geen autobiografie maar het leunt wel aan bij zijn eigen wereld.

De omslag zwart met een donkere, zielig kijkende Labrador op. Geen korte inhoud, enkel 1 zin op de achterkant waardoor je wel nieuwsgierig wordt.

Zoals de titel het zegt gaat dit boek over 'De Brulaap'. Dit is een totemnaam die ze bij de scouts geven. In dit geval is 'de brulaap' zijn overleden vriend. Het hoofdpersonage, die ook de verteller van dit verhaal is, voert ons mee hoe hij omgaat met het verlies van zijn vriend, de schuldgevoelens dat hij heeft omdat hij nog wel leeft. Ook neemt hij ons mee naar de herinneringen van vroeger, de hechte vriendschap die tussen hen bestond.

De schrijfstijl is zeer poëtisch wat het lezen wat bemoeilijkt. Ook doordat het thema best wel zwaar is, is het niet iets om als ontspanning te lezen. Zijn herinneringen zijn dan wel vlotter geschreven wat een aangename verandering is tussendoor.

Ik heb het boek gelezen met een verrassingsleesclub. Dit was voor mij een uitdaging aangezien dit boek niet in mijn genre ligt. Maar als er volgende keer weer één is, doe ik zeker weer mee!

Reacties op: Een verhaal van verlies en schuldgevoel en ook de pijn van een mooie, hechte vriendschap

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders